OVAKO SADA IZGLEDA GORŠTAK DANE! Neprepoznatljiv, ide sa štapom po nedođiji (VIDEO)

Autor:

Vesti

31.07.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijel je zatečen na njegovom "radnom mestu".

OVAKO SADA IZGLEDA GORŠTAK DANE! Neprepoznatljiv, ide sa štapom po nedođiji (VIDEO)

Foto: Youtube/povratak_na_selo

Danijel Biorac

Danijel Dane Biorac, poznat kao srpski gorštak, u svojoj 15. godini je odlučio da se potpuno povuče na planinu Goliju, gde je od tada živio sam. Njegov život se značajno promenio kada je, zahvaljujući TV reportaži o njegovom neobičnom načinu života, upoznao Kristinu iz Bosne. Kristina je, uprkos teškim uslovima zime, otišla na Goliju kako bi se upoznala sa Danijelom. Njih dvoje su se venčali, sagradili kuću i postali roditelji sina, a planiraju i drugo dete.

Iako se o Danijelu najviše priča tokom zimskih meseci kada Golija postane teže pristupačna zbog snega i niskih temperatura, nedavno je posećena prelepa srpska planina i zatečen Danijela u njegovom svakodnevnom okruženju.

Danijel je zatečen na njegovom "radnom mestu", čuvajući stoku. Dane je kroz humorističan komentar rekao: - Gde ćeš mene da nađeš drugo, nego sa stokom, nećeš me sigurno zateći u opštini sa stolom. Teško je mene naći jer nemamo puta; da nisi po ovom kamenju išao, ne bi me ni našao, i da nisi čuo zvonad stoke.

Kada je reč o prehrambenim navikama, Danijel je naglasio da se hrani zdravo. On je rekao: - Jogurt mogu da pijem, ali paštetu i višrle ne mogu da vidim, a i nije mi nužda. Ove godine sam posejao pet tovara semena krompira, ako dobro rodi, može ceo Novi Pazar da se snadbeva.

Na pitanje da li može da se živi od uzgoja stoke, Danijel je odgovorio: „Ja mogu, a za druge ne znam. Ja sam uštedeo dosta, jer nisam morao da prodajem stoku da bih gradio, već sam sve dobio kad sam se oženio. Sad sam miran 50-60 godina.“

Iako ponekad ne viđa ljude mesecima, Danijel održava kontakt putem telefona, pokazujući tako da ide u korak sa modernizacijom dok ostaje veran svom jednostavnom i samodovoljnom načinu života na Goliji.

(Povratak na selo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading