HRVATI LIKUJU ZBOG ELIMINACIJE MIKECA: "Splićanin koji igra za Srbiju ostao bez medalje"!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski strelac nije uspeo da ponovi uspeh

HRVATI LIKUJU ZBOG ELIMINACIJE MIKECA: "Splićanin koji igra za Srbiju ostao bez medalje"!

Foto: Tanjug/AP

Damir Mikec

Srpski reprezentativac, iskusni strelac i višestruki osvajač medalja, Damir Mikec ovog jutra učestvovao je na prestižnom takmičenju u Parizu, ali nažalost nije uspeo da osvoji medalju.

Uprkos tome što je započeo takmičenje sa odličnim performansama, zauzeo je sedmo mesto sa ukupno 136,9 krugova u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara.

Mikec, koji je bio vodeći nakon prve serije, pokazao je izvanrednu preciznost gađajući konstantno iznad 96 krugova u šest serija. Međutim, uprkos obećavajućem startu, nije uspeo da održi tempo i osvoji medalju.

Republika

Foto: RTS/printscreen

Damir Mikec

Vest o plasmanu Mikeca koji je niži od očekivanog, izazvala je veliku pažnju kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj. Posebno je zanimljivo to što je srpski strelac rođen u Splitu 1984. godine, a tek 1991. je prešao sa roditeljima u Herceg Novi, kasnije u Beograd. Hrvatski mediji poput "Sportskih novosti" su istakli da su "Srbi u neverici nakon finalnog nastupa Splićanina u dresu Srbije", dok je "Indeks" preneo kako "Splićanin koji nastupa za Srbiju nije uspeo do olimpijske medalje". Čitaoci su komentarisali da je "totalni šok" što Mikec nije osvojio medalju. Takođe, mnogi su isticali da je trebalo da nastupa za Hrvatsku.

Podsetimo, ovo nije kraj za Mikeca koji će moći da dođe do medalje zajedno sa Zoranom Arunović u miks parovima i već sutra će igrati kvalifikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading