SRBIJO, VREME JE ZA PRVO SLAVLJE: Mikec puca za medalju - evo gde možete da pratite borbu srpskog strelca za olimpijsko odličje!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

28.07.2024

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka drugi takmičarski dan na OI 2024 bude zlatom ovekovečen.

SRBIJO, VREME JE ZA PRVO SLAVLJE: Mikec puca za medalju - evo gde možete da pratite borbu srpskog strelca za olimpijsko odličje!

Foto: Instagram.com/damir_mikec

Srpski strelac Damir Mikec je u disciplini vazdušni pištolj deset metara kao najbolji prošao u finale i predstoji mu borba za olimpijsko odličje. Mikec je zabeležio neverovatan rezultat, u šest serija nije gađao niti jednom ispod 96 što mu donosi epitet apsolutnog favorita.

Što se tiče pravila takmičenja u finalu discipline 10 metara vazdušni pištolj, maksimalan rezultat iz jednog hica iznosi 10,9 poena za pogodak u sam centar, a što je udaljenost veća to i rezultat pada za po 0,1 krug. U prvoj fazi finala puca se pet puta, posle čega se pravi prvi presek, a zatim još pet puta, nakon čega kreću i eliminacije. Od tada, pa do kraja finala, posle svaka dva hica sledi eliminacija u tom trenutku najslabijeg takmičara u zbirnom rezultatu sve dok na kraju ne preostanu dva najbolja strelca, koja nakon završnih hitaca odlučuju oko toga ko će uzeti zlato, a ko srebro.

Foto: Instagram.com/damir_mikec

Mikec će i ovoga puta obradovati naciju

 

Damir Mikec kreće u borbu za olimpisjku medalju u 9.30 časova, a Srbija će borbu za prvo odličje na Olimpijskim igrama 2024 u Parizu moći da prati u prenosu uživo na RTS 1.

Damir Mikec je u sjajnoj formi, te se očekuje da pruži izuzetan nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Nadamo se da će uspeti da osvoji medalju i tako obradovati navijače širom Srbije.

Nakon Mikeca već u 10 časova na borilište izlazi džudista Strahinja Bunčić, a zatim će Srbija biti i uz veslače, plivača Velimira Stjepanovića i tenisera Dušana Lajovića, a zatim slede i premijerni dueli u kolektivnim sportovima. Vaterpolisti se sastaju sa Japanom, odbojkaše očekuje meč protiv domaćina Francuske, a zatim slede košarkaške poslastice. Muška reprezentacija Srbije će probati da sruši američki "drim-teim", dok je pred košarkašicama duel sa Portorikom.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading