NE DOLAZI U JAPAN! Džudista dobio PRETEĆE poruke, pa se ONESVESTIO!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija se izmakla kontroli!

NE DOLAZI U JAPAN! Džudista dobio PRETEĆE poruke, pa se ONESVESTIO!

Foto: www.profimedia.rs

Španski džudista Fransisko Garigos postao je prva osoba iz Španije koja je osvojila medalju na Olimpijskim igrama u džudou. Međutim, nakon istorijskog trijumfa, Garigos se suočio sa pretećim porukama, čak i iz samog Japana.

Japanski džudisti nisu se rukovali sa Špancem nakon meča, što je dodatno pogoršalo situaciju, dok je Garigosov trener Kino Ruiz otkrio je da su iz Japana stigle neprijatne poruke, ističući da je situacija nedopustiva.

- Iz Japana su mu slali poruke koje su malo neprijatne i ne razumem zašto, Fran je odradio svoj posao. Ne znam zbog čega se bune. Rekli su: 'Ne dolazi se u Japan, nećete biti dobro primljeni.' To je sramota. Nisu u pravu. Propisi kažu da kada se boriš na zemlji i dave te, ako ostaneš bez svesti, automatski si izgubio, to je ipon. Japanac je izgubio svest - izjavio je njegov trener Ruiz, objašnjavajući pravila borbe.

 

 

Japanska delegacija tvrdila je da je Garigos nastavio da guši protivnika nakon što je sudija prekinuo borbu, što je izazvalo bes u Japanu. Ipak, sam Garigos tvrdi da nije učinio ništa pogrešno. 

- U svakoj borbi morate biti sto posto, sudija je doneo ispravnu odluku koju ja prvobitno nisam čuo zbog buke sve dok se on nije približio nakon čega sam ga pustio. Ipak, zaspati na tatamiju znači da pobeda ide u ruke rivala, uvek je tako bilo i pravila su ista za sve - rekao je osvajač bronzane olimpijske medalje u Parizu.

Iako je Garigos ostvario istorijski uspeh za Španiju, morao se suočiti sa nepravdom i pretnjama nakon svog trijumfa. Ovaj događaj baca svetlo na tenzije i rivalstvo među sportistima na najvišem nivou takmičenja, istovremeno naglašavajući važnost poštovanja sportskih pravila i fer-pleja. S obzirom na reakcije i optužbe, Garigosov uspeh postaje još značajniji, naglašavajući izuzetnu hrabrost i upornost koju je pokazao na putu do istorijske medalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading