OVAKO JE SPEKTAKLUARNO ZAPALJEN OLIMPIJSKI PLAMEN U PARIZU! Svi su mislili da će tu čast dobiti NADAL, ALI IPAK... (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Au, kakav kraj...

OVAKO JE SPEKTAKLUARNO ZAPALJEN OLIMPIJSKI PLAMEN U PARIZU! Svi su mislili da će tu čast dobiti NADAL, ALI IPAK... (VIDEO)

Foto: Profimedia

Posle skoro četiri puna sata, gotova je ceremonija otvaranja Igara u "gradu svetlosti" ! A način na koji je osmišljena bio je, u najmanju ruku - do sada neviđen. Veličanstveno, očaravajuće, fenomenalno, kreativno... posle ovog će svaki sledeći organizator morati vrlo dobro da se potrudi da ponovo očara publiku.

 

 


Počela je interesantnim dugo spremanim klipom sa Zinedinom Zidaneom koji nosi plamen u pariskom podzemlju. Ubrzo su počele da se predstavljaju i nacije, a prvi su se Senom provozali Grci i Nemci, nakon čega su države krenule da se ređaju abecednim redom. To je ubrzo prekinula Lejdi Gaga koja je zapevala. Kadrove sa reke u Parizu ponovo je rekinuo misteriozni nosač olimpijskog plamena inspirisan, po svemu sudeći,  protagonistom serijala video igre "Assasins Creed". On je prikazan kako juri po ulicama i zgradama "grada svetlosti", da bi nakon toga kiša krenula sve jače da pada, ali to nije sprečilo Aju Nakamuru da priredi još malo spektakla, čemu su dodali i hod po žici, metal muzika sa balkona...

Potom je video-bim zbog kiše pokvaren, pa ubrzo osposobljen, da bi konačno došlo na red predstavljanje Srbije nakon modne revije. Prikazivanje nacija je ubrzo zatvorila i domaća selekcija Francuske, a kada su svi mislili da je konačno gotovo - nije bilo.

 

 

Konj je progalopirao trasom na reci kojom su prolazili sportisti, a olimpijski plamen je posle tri sata čekanja konačno zapaljen i dok su svi mislili da će to uraditi Zinedin Zidan koji je držao baklju u rukama na svečanom postolju, Francuz ju je predao Rafaelu Nadalu!

 

 

Nakon kruženja baklje iz ruke u ruku, na kraju su je po prvi put zapalili dvoje ljudi, dvoje francuskih sportista. Čast je pripala džudisti Tediju Rineu i atletičarki Mari Žoze Pere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading