NIJE U PITANJU SAMO ZLATNO ODLIČJE: Novak u Parizu ispisuje stranice istorije - sledi pohod na KARIJERNI ZLATNI SLEM!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

27.07.2024

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada, ili nikada...

NIJE U PITANJU SAMO ZLATNO ODLIČJE: Novak u Parizu ispisuje stranice istorije - sledi pohod na KARIJERNI ZLATNI SLEM!

Foto: Instagram.com/djokernole/printscreen

Osvajanjem zlatne medalje ostvario bi ono što nije pošlo za rukom mnogima.

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković danas će započeti svoje učešće na XXXIII Letnjim Olimpijskim igrama u Parizu na kojima je jedini cilj osvajanje najsjajnijeg odličja, jedinog koje mu nedostaje u njegovoj prebogatoj teniskoj karijeri.

Već prvog takmičarskog dana na OI 2024, Đoković će izaći na teren, a sa druge strane mreže za protivnika će imati Australijanca Metjua Ebdena, tridesetšestogodišnjeg tenisera koji je svoje najznačajnije ostvarenje u singlu ostvario 2018. godine kada se plasirao u treće kolo vimbldonskog turnira.

Nakon Ebdena, Novak će u drugom kolu za protivnika imati verovatno i najvećeg rivala u teniskoj karijeri Rafaela Nadala, pod uslovom da Španac uopšte zaigra na turniru i savlada u premijernom meču Martona Fučoviča iz Mađarske.

Treće kolo bi moglo da donese duel protiv Kanađanina Miloša Raonića, ili domaćeg tenisera Artura Filsa, dok se u borbi za polufinale može očekivati duel sa Stefanosom Cicipasom.

U proklamovanom polufinalu očekivao bi ga duela sa Zverevim, Musetijem, ili Fricom, a svi se nadaju da borba za najsajnije odličje donoci novi spektakl sa Karlosom Alkarazom.

Foto: Instagram.com/djokernole

Sve je spremno za početak pohoda ka istoriji

 

To bi ukratko bio put najboljeg tenisera planete do najsjajnijeg odličja, a ukoliko zlatna medalja zasija na Novakovim grudima, istovremeno bi postao tek peti teniser u istoriji ovog sporta koji je stigao do "Karijernog zlatnog slema", odnosno ušao bi u istoriju belog sporta kao igrač koji je osvojio sve grend slem titule, kao i najsjajnije zlatno odličje.

Navedeno je do sada uspelo samo Štefi Graf, Andreu Agasiju, Rafaelu Nadalu i Sereni Vilijams.

Prvi Novakov meč na OI 2024, ljubitelji sporta u Srbiji mogu pratiti u direktom prenosu oko 14 časova na RTS-u 1.

Sve zanimljivosti sa Olimpijskih igara u Parizu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading