OČEKIVANO, ILI NE: Ništa od finala - srpska plivačka štafeta petoplasirana u svojoj kvalifikacionoj grupi!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

27.07.2024

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finale ipak ostaje samo san.

OČEKIVANO, ILI NE: Ništa od finala - srpska plivačka štafeta petoplasirana u svojoj kvalifikacionoj grupi!

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Plivači ipak nisu uspeli da se plasiraju u veliko finale.

Srpska muška plivačka štafeta u disciplini 4x100 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu nije uspela da se plasira u finale, ostvarivši ukupno 11. mesto sa vremenom od 3:14.68.

Ekipa koju čine Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Justin Cvetkov zauzela je peto mesto u drugoj grupi, ali nažalost to nije bilo dovoljno da se plasiraju među najboljih osam timova koji su izborili finale.

Najbržih osam timova koji su se plasirali u finale su Kina, Australija, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Italija, Mađarska i Nemačka. S obzirom na visok nivo konkurencije, plivači su se borili sa izuzetno jakim timovima, a samo najbolji su uspeli da se izbore za mesto u finalu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Andrej Barna

 

Iako plivači nisu uspeli da se plasiraju u finale, njihov nastup na Olimpijskim igrama je važno iskustvo i pokazatelj visokog nivoa takmičenja na najprestižnijem sportskom događaju. Ovo iskustvo će im svakako biti od koristi u daljoj karijeri, a publika u Srbiji se nada da će imati priliku da ih vidi u još mnogim velikim takmičenjima u budućnosti.

I pored (ne)očekivanog rezultata naših plivača, prvi takmičarski dan za srpski olimpisjki tim prolazi u zadovoljavajućim ostvarenjima. Srpski strelac Damir Mikec se na sjajan način plasirao u veliko finale i već sutra sa početkom od 9.30 časova će pokušati da stigne do prve medalje za Srbiju na OI 2024.

Sa druge strane, džudistkinja Milica Nikolić zaustavljena je u osmini finala Olimpisjkih igara. Nju je rezultatom 10:0 savladala Laura Martines Abalenda, ali ostaje nada da će Španjolka stići do olimpijskog finala što bi Milici omogućilo da stigne i do bronzanog odličja uprkos navedenom porazu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading