"LOŠ START NAS JE KOŠTAO FINALA": Samokritičnost srpskih plivača - slede nova iskušenja na OI!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

27.07.2024

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilika da se zabeleži dobar rezultat i dalje ima.

"LOŠ START NAS JE KOŠTAO FINALA": Samokritičnost srpskih plivača - slede nova iskušenja na OI!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski plivač Velimir Stjepanović izrazio je svoje razočaranje nakon što se ekipa nije uspela plasirati u finale štafete 4 x 100 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Parizu. Stjepanović je istakao da je ekipa dala sve od sebe, ali da je teško održati dobru formu u ovako zahtevnom sportu. On je naglasio da čak i mala greška može imati velike posledice, te da je sekunda u plivanju izuzetno važna. Iako je izrazio razočaranje, Stjepanović je istakao da ostaje fokusiran na svoje naredne trke.

- Ja sam dosta sporije plivao sada nego u Beogradu (EP). Takav je ovaj sport, pogrešiš malo a može da te košta mnogo. Najbitnije je da smo svi dali sve od sebe, Barna i ja imamo još po dve trke da se fokusiramo na to, a nažalost ova dvojica sutra idu kući - istakao je Stjepanović.

Stjepanović je istakao da je teško održati formu koja je bila prisutna tokom osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Naglasio je da je srpska plivačka reprezentacija uložila maksimalan napor u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali da se održavanje takve forme dugoročno pokazalo kao izuzetno zahtevno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Slede nova iskušenja u Parizu - Andrej Barna

 

I Andrej Barna ja samokritičan posebno se osvrćući na nešto lošiji start trke:

- Posle toga bilo je teško isčupati se. Malo bolje smo plivali na EP. Ovo nije bila loša trka, ali nažalost nije bilo dovoljno. Dali smo maksimum, na nama je da podignemo glave i da se fokusiramo na naredne trke.

Iako se srpska plivačka reprezentacija nije uspela plasirati u finale štafete 4 x 100 metara slobodno na Olimpijskim igrama, članovi tima su istakli da su dali sve od sebe i da će se fokusirati na naredne izazove. Ovaj neuspeh ih neće obeshrabriti, već će ih dodatno motivisati da nastave sa predanim radom i usavršavanjem svojih plivačkih veština.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading