PRVI KORAK KA ŽELJENOM CILJU: Australijanac za zagrevanje - evo gde možete pratiti premijerni Novakov meč na OI 2024!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

27.07.2024

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Započeće ples na pariskoj šljci.

PRVI KORAK KA ŽELJENOM CILJU: Australijanac za zagrevanje - evo gde možete pratiti premijerni Novakov meč na OI 2024!

Foto: Instagram.com/djokernole

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković danas će započeti svoje učešće na XXXIII Letnjim Olimpijskim igrama u Parizu na kojima je jedini cilj osvajanje najsjajnijeg odličja, jedinog koje mu nedostaje u njegovoj prebogatoj teniskoj karijeri.

Prvi "na crtnu" Novaku Đokoviću izlazi Australijanac Metju Ebden. U pitanju je iskusni tridesetšestogodišnji teniser koji je punih 18 godina profesionalac i koji je najbolji plasman na ATP listi zabeležio krajem oktobra 2018. godine koada je bio 39. igrač na planeti.

Kada j reč o singl mečevima, najveće ostvarenje mu je plasman u treće kolo Vimbldona 2018. godine, ali je zato u dublu bio daleko bolji. U dublu je stizao i do trofeja na Vimbldonu 2022. godine, kao i Australijan opena 2024. godine.

Dvojica tenisera do sada nisu imala prilike da se međusobno sastanu u zvaničnom meču, tako da predstojeći duel ipak donosi određenu dozu neizvesnosti i pored činjenice da je Novak Đoković apsolutni favorit.

Prema kladionicama kvota na trijumf najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta iznosi 1,01, dok je kvoata na eventualni trijumf Australijanca neverovatnih 17,8.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASICS Tennis (@asicstennis)

 

Ljubitelji tenisa u Srbiji sa velikim nestrpljenjm iščekuju da vide Novaka na pariskoj šljaci.. Duel protiv Metjuaa Ebdena počeće oko 14 časova, a direktan prenos biće emitovan na RTS-u 1.

Pobednik ovog duela u narednoj takmičarskoj rundi sastaće se sa boljim iz meča u kojem se sastaju Marton Fučović iz Mađarske i Španac Rafael Nadal, mada i dalje ostaje otvoreno pitanje da li će španska teniska legenda uopšte uzeti učešće u singlu na OI 2024.

Sve zanimljivosti sa Olimpijskih igara u Parizu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading