KAKAV SKANDAL U PARIZU! Suspendovan još jedan reprezentativac

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i poljski atletičar Norbert Kobjelski, i on se vraća kući zbog dopinga.

KAKAV SKANDAL U PARIZU! Suspendovan još jedan reprezentativac

Foto: X.com

Irački džudista Sadžad Sehen (28) suspendovan je sa Olimpijskih igara u Parizu zbog pozitivnog rezultata testa na anaboličke steroide. Međunarodna agencija za testiranje saopštila je danas da je Sehen privremeno suspendovan nakon što je njegov uzorak bio pozitivan na prisustvo metandienona i boldenona, koji se koriste u medicinske i nemedicinske svrhe radi poboljšanja telesne građe i performansi.

Pre dva dana smo saznali da je takođe suspendovan i poljski atletičar Norbert Kobjelski iz istog razloga.


Sehen je trebalo da se takmiči u kategoriji do 81 kilograma, ali mu je sada zabranjena bilo kakva aktivnost tokom takmičenja u Parizu. Postoji i mogućnost da će biti podvrgnut još jednom uzorku kako bi se utvrdila precizna količina unesenih supstanci.

 

 


Ukoliko i drugi uzorak bude pozitivan, to bi moglo imati dugoročne posledice po karijeru 28-godišnjeg džudiste. Postoji mogućnost da bude suspendovan na četiri godine, što bi značilo da neće imati priliku da se bori za olimpijsku normu za narednu najveću sportsku smotru.

Letnje Olimpijske igre u Parizu zvanično su otvorene večeras svečanom ceremonijom na reci Seni, ali Sehenu neće biti dozvoljeno da učestvuje u njima. Ovo je prvi put da je sportista suspendovan sa Olimpijskih igara u Parizu zbog dopinga, što će svakako ostaviti trag na celokupno takmičenje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading