NAGLE PROMENE VREMENA! SUTRA DO 38 STEPENI, A ONDA HLADNI UDAR! Evo koje delove Srbije će prvo zahvatiti!

Autor:

Vesti

27.07.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredni period obeležiće tropske temperature, dolazak hladnog fronta sa promenama u vremenskim prilikama, kao i očekivani intenzivan toplotni talas početkom avgusta.

NAGLE PROMENE VREMENA! SUTRA DO 38 STEPENI, A ONDA HLADNI UDAR! Evo koje delove Srbije će prvo zahvatiti!

Foto: ST/Tamara Pavišić

Pred nama je vikend sa tropskim temperaturama, koje će biti uzrokovane prilivom vrele vazdušne mase sa severa Afrike. Očekuje se da maksimalna temperatura u nedelju dostigne čak 38°C, dok će već prvog dana vikenda biti između 30 i 34°C. Sunčano vreme i vedro nebo bez oblaka posledica su anticiklona i povišenog vazdušnog pritiska.

Dolazak hladnog fronta i promena vremena

Nad severozapadnom Evropom nalazi se ciklon sa veoma izraženim hladnim frontom koji se premešta prema istoku. U nedelju uveče očekuje se prodor oslabljenog hladnog fronta u Srbiji, što će rezultirati jakim severozapadnim vetrom i prilivom malo svežije vazdušne mase. U ponedeljak će se jak severozapadni vetar proširiti i prema ostalim predelima Srbije, dok se očekuje blagi pad temperature vazduha samo na severu i zapadu zemlje.

Prognoza za početak avgusta

Prema trenutnim prognozama, nakon 5. avgusta uslediće intenzivan toplotni talas sa temperaturama koje bi mogle dostići i do 40 stepeni. Iako se očekuje prolazna promena vremena u nedelju uveče i ponedeljak, novi toplotni talas obeležiće kraj jula i početak avgusta. Očekuje se deficit padavina i izrazito sušno vreme u narednom periodu.

Naredni period obeležiće tropske temperature, dolazak hladnog fronta sa promenama u vremenskim prilikama, kao i očekivani intenzivan toplotni talas početkom avgusta. Deficit padavina i sušno vreme dodatno će uticati na atmosferske prilike, te se savetuje oprez i prilagođavanje aktivnosti spoljnim uslovima

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading