NEKA IGRE POČNU: Evo gde možete gledati ceremoniju svečanog otvaranja OI 2024!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

26.07.2024

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve oči će danas biti usmerene ka Parizu.

NEKA IGRE POČNU: Evo gde možete gledati ceremoniju svečanog otvaranja OI 2024!

Foto: starsport/Wallpaper flare, Shutterstock

Ceremonija svečanog otvaranja XXXIII Letnjih Olimpijskih igara koje se ove godine održavaju u francuskoj prestonici dogodiće se u petak 26. jula.

Među sportistima iz svih krajeva sveta nalazi se i 112 sportista iz Srbije koji će u 16 sportova probati da obraduju naciju, a kako je iz više izvora naznačeno želja svih u srpskom olimpijskom timu jeste da se nadvisi ostvarenje sa Olimpijskih igara 2022. godine u Pekingu kada je Srbija stigla do devet odličja.

Spisak svih članova srpskog olimpijskog tima možete videti OVDE.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu zakazano je za 19.30 časova, a za sve one koji ne mogu prisustvovati događaju uživo, direktan prenos je omogućen na RTS 1.

Srbija s nestrpljenjem iščekuje da vidi svoje predstavnike na velikoj svetskoj sportskoj sceni, a nacionalnu zastavu s ponosom će nositi Maja Ognjenović i Dušan Mandić.

Republika

Foto: Instagram.com/djokernole

Može li Novak da stigne do ostvarenja snova?

 

Svi ljubotelji sporta u Srbiji u narednih 16 dana podržavaće sve naše takmičare koji će pokušati da obraduju naciju, ali će svakako u fokusu javnosti biti Novak Đoković koji će pokušati da stigne do jedinog trofeja koji mu nedostaje u prebogatoj teniskoj karijeri - zlatne olimpisjke medalje. Svoj prvi meč na teniskom turniru Novak će odigrati u subotu, 27. jula sa početkom od 13.30 časova, a prvi protivnik će mu biti Australijanac Metju Ebden. Ukoliko zabeleži očekivani trijumf, naredni protivnik bi trebao da mu bude Rafael Nadal.

Treba podsetiti da će predstojeća smotra svetskog sporta svoj završni čin imati 11. avgusta kada će se obaviti ceremonija svečanog zatvaranja OI 2024, a u međuvremenu će se ukupno 10.714 sportista u 32 sporta boriti za olimpijska odličja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading