DRAMA UOČI OTVARANJA OI: Serija sinhronizovanih napada - požari uništili mrežu francuske železnice!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

26.07.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozan čin neodgovornih pojedinaca.

DRAMA UOČI OTVARANJA OI: Serija sinhronizovanih napada - požari uništili mrežu francuske železnice!

Foto: X.com

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu suočavaju se sa novim, ogromnim problemima.

Naime, francuska mreža brzih vozova (TŽV) doživela je ozbiljne probleme zbog serije napada podmetanjem požara koji su poremetili transportni sistem, saopštio je železnički operater SNCF. Napadi su doveli do masovnog paralisanja TŽV mreže, a situacija će trajati najmanje ceo vikend dok se obavljaju popravke. Nacionalni železnički operater je naveo da su napadi uticali na atlantske, severne i istočne linije, te da su izvedeni istovremeno tokom noći.

SNCF je naveo da su napadi podmetanja požara oštetili infrastrukturu i rezultirali velikim poremećajem u saobraćaju. Vozovi su bili preusmereni na različite koloseke, ali je najavljeno da će morati da bude ukinut veliki broj njih. Jugoistočna linija je bila izuzetak jer je uspela da izbegne zlonamerne radnje.

Foto: Republika

Francuzi se suočavaju sa velikim problemima

 

U svojoj izjavi, SNCF je apelovao na putnike da odlože svoja putovanja i da se drže dalje od železničkih stanica kako bi izbegli dodatne komplikacije uzrokovane napadima. Situacija je posebno izazovna jer se Pariz priprema za ceremoniju svečanog otvaranja Olimpijskih igara, koja je okupila veliki broj sportista, gledalaca i VIP ličnosti.

Ovaj napad na francusku železničku mrežu predstavlja ozbiljan izazov za SNCF i izaziva zabrinutost među stanovništvom, a nadležne službe su već preduzele mere kako bi se rešila ova situacija.

Da podsetimo, Ceremonija svečanog otvaranja XXXIII Letnjih Olimpijskih igara koje se ove godine održavaju u francuskoj prestonici dogodiće se u petak 26. jula sa početkom od 19.30 časova, a obezbeđen je i direktan prenos na RTS-u 1.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading