KO SUŠI GAĆE NA TERASI, A KO "ROŠTILJA": Evo kako izgleda jedan dan u Olimpijskom selu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našu odbojkašicu sačekala je posebna poruka na ulazu u zgradu, povod je prelep, a reči teraju suze radosnice.

KO SUŠI GAĆE NA TERASI, A KO "ROŠTILJA": Evo kako izgleda jedan dan u Olimpijskom selu

Foto: Republika

Olimpijske igre u Parizu biće svečano otvorene danas na do sada neviđen način. Umesto na stadionu, fešta će se odigrati na reci Seni i njenim obalama, dok je veliko finale otvaranja na trgu Trokadeo. Na ceromoniji će učestvovati velika većina od nešto više od 14.000 sportista iz 206 zemalja, a među njima i 112 predstavnika Srbije. Većina njih smeštena je u Olimpijskom selu na obodu Pariza, koje je kao i decenijama pre praktično grad u gradu.

Upravo u olimpijskom selu Republika je imala prilika da provede nekoliko sati i da sagleda kako sportisti provode dane kada nisu na borilištima ili treninzima. Već na samom ulazu shvatili smo da je to dimenzija za sebe. Mere obezbeđenja na većem nivou nego u samom gradu, a pored policajaca sa dugim cevima bilo je tu i vojnika. A kada se prođu zidine "zabranjenog grada" nešto neviđeno.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Šarenilo zgrada, na njima sa prozora vise zastave zemalja učesnika, dok sportisti iz celog sveta slobodno šetaju ulicama, voze bicikl, slikaju se pored ogromnih olimpijskih krugova. 

Republika

Foto: Republika

Sportisti iz Španije

Naravno, prvo smo otišli do zgrade u kojoj su srpski sportisti. I odmah lepo iznenađenje.

- Želimo ti da ti zlato zameni tu bronzu. Želim ti ovaj osmeh, na ovom mestu, 1. avgusta, sa zlatom oko vrata - bile su samo neke od poruka na ulazu u zgradu naših sportista upućene odbojkašici Bianki Buši povodom njenog 30. rođendana koji je juče proslavila, pa nema sumnje da su je dirnule i da su joj potekle suze radosnice.

Republika

Foto: Republika

Čestitka za Bianku Bušu

I zaista, duh zajedništva između naših sportista osećao se u vazduhu, kao što se osećao i na jučerašnjoj konferenciji na kojoj su bili Novak Đoković, Tijana Bošković i Nikola Jakšić.

Republika

Foto: Republika

Zgrada u kojoj su srpski sportisti

A onda su pored nas prošli basketaši. Negde su žurili pa smo umesto izjava dobili samo osmehe. Mi smo im poručili "srećno, napred momci".

Republika

Foto: Republika

Basketaši Srbije u šetnji Selom: Mihajlo Vasić i Strahinja Stojačić

 

Naši sportisti, njih 112, dele zgradu sa još nekoliko nacija, ali su zato Amerikanci dobili celu zgradetinu. Međutim, njima na terasama ne vise samo zastave, već još nešto. Gaće! Da, donji veš i to na nekoliko terasa.

Republika

Foto: Republika

Nekome su se bokserice rano isprljale

 

Očigledno tek oprane i ostavljene da se osuše na suncu. I dok Amerikanci pospremaju opremu, drugi se zabavljaju.

Republika

Foto: Republika

A bilo je tu i drugog veša

Tako smo Kolumbijce zatekli kako igraju stoni fudbal, uz neizostavno "roštiljanje", dok su se Španci, a pre svega Špankinje, slikali na velikim olimpijskim krugovima, a što smo i mi probali.

Republika

Foto: Republika

Samo da nema "roštiljanja": Kolumbijci vole stoni fudbal

 

I dok su gotovo sve zgrade pravo šarenilo boja zbog zastava, ukrajinska izgleda kao da je "kod kuće", ali u SSSR tokom 80-tih godina 20. veka. Monotona, sterilna, sa samo jednim redom ukrajinskih zastava, koje su se bojom tama utopile.

Republika

Foto: Republika

Kao SSSR pre 40 godina: Zgrada Ukrajine u Olimpijskom selu

I za kraj još jedan spektakl. Kako to običaji nalažu, na jednom mestu u Olimpijskom selu najarbolima jedne kraj drugih stoje zastave svih zemalja učesnica.

Republika

Foto: Republika

Ni daška vetra: Zastava Srbije na jarbolu

Naravno, tu je i trobojka Srbije, koja se na ponos svih naših sportista vijorila na vetru, mada ga, iskreno, u sparnom julskom danu i nije bilo previše.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading