"SRBE NA VRBE"! Ukrajinski navijači brutalni po društvenim mrežama (FOTO)

Autor:

Sport

24.07.2024

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javnos ostala u šoku.

"SRBE NA VRBE"! Ukrajinski navijači brutalni po društvenim mrežama (FOTO)

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana doživeli su težak poraz od ekipe Dinama iz Kijeva rezultatom 6:2 u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona. Ova utakmica nije samo bila sportski poraz, već je imala i burnu uvertiru i nastavak.

Ukrajincima je zasmetalo što je FK Partizan učestvovao na turniru u Rusiji, što je dovelo do niza sramotnih poteza prema srpskom klubu. Ovo je bio samo jedan u nizu skandala koji su se dogodili pre i posle meča između ova dva kluba.

Nakon utakmice, ukrajinski navijači su zasuli objavu FK Partizan na društvenim mrežama nizom sramotnih poruka. "Srbe na vrbe", "Srbi su niži oblik života" i druge jezive poruke mogle su se pročitati u komentarima. Ovakav oblik nepoštovanja i netrpeljivosti je zaista sramotan i skandalozan.

Republika

Foto: printscreen/facebook

 

 


Ovakvi događaji su izazvali oštru osudu javnosti i izazvali negativne reakcije širom Evrope. Mnogi su istakli da sportska takmičenja treba da budu prilika za promociju fer pleja i međusobnog poštovanja, a ne za širenje mržnje i netrpeljivosti.

Fudbal, kao i svaki drugi sport, treba da promoviše vrednosti kao što su poštovanje, fer plej i tolerancija. Ovi događaji su podsetnik da je potrebno neprestano raditi na promociji ovih vrednosti kako bi sport ostao prilika za okupljanje i nadmetanje, a ne za sukobe i netrpeljivost.

Poraz fudbalera Partizana od Dinama iz Kijeva bio je težak sportski udarac, ali su skandalozni događaji koji su ga pratili još više obeležili ovaj meč. Nadamo se da će ovakvi incidenti poslužiti kao podsticaj svim učesnicima sporta da se zalaganjem za fer plej i poštovanje doprinese stvaranju sportskog okruženja u kojem će se cediti samo najbolje vrednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading