PRELEP GEST ZA PREMINULOG FUDBALERA: Milvol se odlučio da uradi OVO

Autor:

Sport

23.07.2024

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povlači se dres sa brojem 20.

PRELEP GEST ZA PREMINULOG FUDBALERA: Milvol se odlučio da uradi OVO

Foto: FSCG

Fudbalski klub Milvol će na početku nove sezone, tačnije 10. avgusta, na utakmici protiv ekipe Votforda odati počast preminulom golmanu Matiji Šarkiću. Klub je doneo odluku da povuče dres sa brojem 20 u znak sećanja na svog velikog prijatelja i kolegu, a takođe uvodi i nagradu pod njegovim imenom za odbranu sezone. Planira se i izrada murala u njegovu čast koji će biti postavljen u holu "Cold Blow Lane".

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Matija Šarkić

 

Na utakmici će prisustvovati Matijini roditelji, Bojan i Natali, kao i braća Oliver i Danilo. Komemoracija će se održati 10. avgusta sa početkom u 12 časova i 15 minuta, a počeće video snimkom na velikom ekranu u znak sećanja na Matiju. Pre početka utakmice, biće održana minuta ćutanja u čast večito nasmejanog fudbalera.


U drugoj tematskoj celini, možemo istaći da će mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona imati i srpski pečat, budući da su delegirane srpske sudije Nikolić i Milanović za ove utakmice. Ova činjenica dodatno pokazuje prisustvo i angažovanje srpskih sportskih radnika u međunarodnoj fudbalskoj sceni.

Na kraju, možemo se osvrnuti na kaznu koju je UEFA izrekla zbog uvrede na fudbalskoj utakmici. Za povik "ubij Srbina", UEFA je odredila kaznu od 10.000 evra, što ukazuje na odlučnost u suzbijanju bilo kakvog oblika diskriminacije i omalovažavanja na sportskim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading