KOŠARKAŠICE OSVOJILE BRONZU NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Ponos Srbije!

Autor:

Sport

11.08.2024

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska U18 reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Portugaliji, pošto je u meču za plasman pobedila Izrael rezultatom 72:56 (11:17, 17:11, 22:13, 22:15).

KOŠARKAŠICE OSVOJILE BRONZU NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Ponos Srbije!

Foto: KSS

Time su naše juniorke krunisale veliki uspeh koji su ostvarile već samim plasmanom u polufinale Evrobasketa, čime su ostvarile pravo da se dogodine takmiče na Svetskom prvenstvu igračica do 19 godina.

Naša reprezentacija je počela malo sporije, nekako u grču, što je Izrael iskoristio i u prvom periodu diktirao tempo, već tada imao i osetnih šest poena prednosti – 9:15, pa i 11:17, sa koliko se otišlo na prvu obaveznu pauzu.

Uskoro su Izraelke došle i do maksimalnih plus devet – 11:20, početkom drugog perioda. I, baš tada je sve počelo da se menja na terenu dvorane u Matosinjosu. Do kraja prvog poluvremena naš tim je sasvim uhvatio priključak i najavio neku drugu priču u nastavku.

Serijom 10:0 u kojoj je dve trojke pogodila Angelina Davorija, naš tim je otvorio drugo poluvreme i pobegao na 38:28. Kako je njihova prednost rasla naše devojke su postajale sve sigurnije, nisu paničile ni kada je rival pretio, već su manirom iskusnih ekipa lako odbijale sve nalete i sigurno išle ka pobedi.

Da će se i reprezetacija Srbije naći na pobedničkom postolju, bilo je jasno već polovinom poslednjeg perioda kada je Jana Vesić donela velikih 18 poena prednosti – 69:51. Do kraja su naše devojke ostale maksimalno koncentrisane i ozbiljne, meč su mirno privele kraju. Oko njihovog vrata sijaće bronzana medalja, što je zaista fenomenalan uspeh.

Najefikasnija u našem timu bila je Jovana Popović sa 28 poena uz u skokova i 6 asistencija, dvocifren učinak imale su još: Mina Aranđelović 13, kao i Angelina Davorija i Jana Vesić po 10 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading