SELEKTOR STEVANOVIĆ PONOSAN NA ZLATNE VATERPOLISTE: ''Tri puta smo bili četvrti u grupi na OI i osvojili tri zlata''!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fanstatičan uspeh Srbije.

SELEKTOR STEVANOVIĆ PONOSAN NA ZLATNE VATERPOLISTE: ''Tri puta smo bili četvrti u grupi na OI i osvojili tri zlata''!

Foto: Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije ispisala je istoriju! ''Delfini'' su pobedili Hrvatsku rezultatom 13:11 i osvojili treću uzastopnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Sada se naš nacionalni tim izjednačio sa Mađarskom koja je jedina došla do ovog podviga.

Iako su mnogi sumnjali u uspeh vaterpolo reprezentacije Srbije nakon lošeg starta turnira i mučne pobede nad Japanom, "delfini" su pokazali svoju izuzetnu borbenost i kvalitet. Nakon poraza od autsajdera Australije, mnogi su ih otpisali, ali su oni, kao pravi šampioni, uspeli da se vrate i pokažu svoju izuzetnu snagu i mentalnu stabilnost.

Foto: Profimedia

Vaterpolisti Srbije

Selektor ove neverovatne grupe momaka, Uroš Stevanović je istakao da ih porazi nisu poremetili i da je ponosan na svoje igrače.

- Rekao sam pre Olimpijskih igara da je najteze takmicenje kao rukomet. Imali smo iskistvo sa prethodnih Igara. Imamo losa dane i to je normalno. Nasi porazi nam nisu poremetili samopouzdanje. Znali smo da je najvažnije proci dalje. Tri puta smo bili cetvrti u grupi na OI i osvojili tri zlata. Ponosan sam na saigrače, uzdizali smo se i osvojili OI. Osvojili smo ovo kao tim. Ne samo u napadu. Napadom pobedjujete, odbranom osvajate trofeje - poručio je Stevanović.

Na kraju utakmice. Stevanović se poklonio Milošu Ćuku.

- Nije interno, poklonio se, njemu je da skinem kapu ne samo za taj gol, finale ili ovaj turnir, nego za ono što nam je doneo. Interne stvari, unutrašnje i ne što se tiče igre, atmosfere i ostaloga. On želi da završi, ali pričaćemo. Igrao je '16, '24, njemu Olimpijski ciklus traje osam godina - naveo je on i dodao:

- Sada da, ovo je bila naša najbolja partija, ovo je bilo zbog njih. Najveći problem koji smo imali je glava i tu smo morali da vodimo računa kako ćemo da vodimo ne samo što se tiče igre, utakmica i Olimpijskih igara već dogovora, odonosa i svega. Momcima svaka čast, istrpeli su, pobedili su sve svoje mane. Tako bih rekao, sve svoje nedoumice, strahove i zato su olimpijski šampioni - jasan je Stevanović.

Dotakao se oko skoka u bazen na kraju meča.

- Ja sam se držao Dejanove, pokušao sam da pobegnem, ali mi nisu dali. Šta ću, makar nekad tradicija da se sruši. Kako je Deki to, tako sam i u klubu dok je bilo trofeja, nije da sam imao želju da odem. Uhvatili su me i rekli da nema šanse, nisam imao snage-  objansio je selektor.

Nada se da će Mandić, Ranđelović i Jakšić stići Durenta po broju osovjenih medalja na OI.

- To je bilo ovo za skakanje u bazen, ali nisam ispunio. Nastavili smo ono što je prethodna generacija ispunila, sada su trojica trostruki olimpijski šampion, većina ima dve. Četvrta medalja je pred njima, videćemo kako i šta, nadam se da će Jakšić, Mandić i Ranđelović stići i Durenta jer je jedini sa četiri zlata - rekao je Stevanović.

Govorio je o prethodnom periodu.

- Godinu i po dana, Dejan je nastavio posle Tokija, posle Splita su se desile promene stvarno jedan težak momenat, znate i svi. Ne bi se uopšte opširnije pričao i vraćao na to, najvažnije je bilo što smo verovali i posle svih poraza u četvrtfinalu od Mađarske na Evropskom prvenstvu, onda u Dohi. Bili su potrebni. Teško je bilo, ali su nam bili potrebni da bi izgledali kao što smo izgledali na Olimpijskim igrama od četvrtfinala. Kao što sam rekao i njima, sve te stvari i ego i mane i sujetu i strahove i nedoumice i manjak samopouzdanja i manjak vere, sve smo ispravili zbog poraza i svega, ostali smo grupa, sve što smo radili, radili smo zatvoreni mi. Radili smo za sebe, zabranio sam im da čitaju bilo kakve vesti, a ne daj Bože komentare, da se čuvaju i pokažu koliko vrede. Pokazali su, nema šta nama niko da priča, niti da nam neko sa strane kreira atmosferu i mišljenju, to treba smai da radimo - istakao je on.

Dotakao se o amanetu koja im je ostavila prethodna generacija.

- Kako nije, prethodna generacija je ostavila takav amanet, dva vezana zlata. Znamo da su jedini Mađari vezali tri, nije bilo toliko opterećenje, koliko je opterećenje bilo posle Tokija da ide naprasna smena generacija gde smo se tražili na svim takmičenjima od OI do OI. Na pravom putu smo bili u Dohi, ali su nam ti porazi trebali i bili potrebni da bi ispravili i bili kao sada. Treća OI u nizu, Mađarska je to uradila jedina pre nas, imaćemo šansu. Ali o tom-potom, da proslavimo, odmorimo i vratimo klupskim obavezama - podvukao je Uroš Stevanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading