KAKVA IZJAVA NEKADAŠNJE NBA ZVEZDE: Od njegovih reči podrhtava planeta - Srbiji je ukazao najveću moguću čast!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

09.08.2024

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali, ili ne...

KAKVA IZJAVA NEKADAŠNJE NBA ZVEZDE: Od njegovih reči podrhtava planeta - Srbiji je ukazao najveću moguću čast!

Foto: Instagram.com/evanturner

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz od Amerike u polufinalu Olimpijskih igara rezultatom 95:91, čime je izgubila priliku da se plasira u veliko finale u Parizu. Naši momci su imali prednost od čak sedamnaest poena, ali su je nažalost ispustili u završnici i sada će se boriti za bronzu.

Meč je obeležio neverovatan borj previda delioca (ne)pravde. Sudijska trojka u sastavu Ademir Zurapović (Bosna i Hercegovina), Hulio Anaja (Panama) i Martniš Kozlovskis (Letonija) dozvolila je selekciji Sjedinjenih Američkih Država da na trenu radi šta god želi, a pod rubrikom verovali, ili ne mogu se svrstati detalji koje "nisu videli", a koji su se dešavali na samo dva metra od njih.

I pored svega navedenog, hrabra igra "orlova" nije ostala neprimećena u celom svetu, a čestitke srpskim košarkašima stižu sa svih strana

Jedan od najzanimljivih komentara na društvenoj mreži "X", nekadašnjem "Tviteru" ostavio je bivši NBA košarkaš Evan Tarner koji je tokom duela između košarkaških reprezentacija Srbije i Sjedinjnih Američkih Država, napisao:

- Ukoliko reprezentacija SAD izgubi, daću svom prvom sinu ime Nikola Bogdanović Tarner.

 

 

Da podsetimo, Evan Tarner iza sebe ima decenijsku karijru u najjačojkošarkaškoj ligi na svetu. Nosio je opremu Filadelfije, Indijane, Bostona, Portlanda i Atlante, a u sezoni 2020/21 bio je i pomoćni trener u ekipi Boston Seltiksa.

Utakmica za treće mesto i bronzanu medalju na olimpijskom turniru na programu je 10. avgusta u neobičnom terminu u 11 časova.

S druge strane, finale će se igrati istog dana od 21.30 časova, rival Sjedinjenih Američkih Država biće domaćin Francuska, što će biti repriza duela za zlato sa prethodnih Olimpijskih igara iz Tokija, koju su Ameri dobili rezultatom 87:82. Mora se priznati da ovolika razlika u terminima između utakmice za prvo i treće mesto nije zabeležena u istoriji najvećeg sportskog planetarnog takmičenja. 

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading