BRITANIJA PRED VRATIMA PAKLA! ENGLESKA U PLAMENU! Masovna mobilizacija policijskih snaga! Ono najgore tek dolazi! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.08.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Kir Starmer rekao je da su veći broj policajaca i brza rekcija pravosuđa odvratili izgrednike

BRITANIJA PRED VRATIMA PAKLA! ENGLESKA U PLAMENU! Masovna mobilizacija policijskih snaga! Ono najgore tek dolazi! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Britanske vlasti su potvrdile danas da su mobilisale dodatnih 1.000 policajaca u slučaju izbijanja novih rasističkih nereda narednog vikenda, a vlada je saopštila da razmatra strožiju regulativu za objave na društvenim mrežama nakon višednevnih nemira izazvanih dezinformacijama na društvenim platformama.

Britanski premijer Kir Starmer rekao je da su veći broj policajaca i brza rekcija pravosuđa odvratili izgrednike koje je nazvao "ekstremno desničarskim huliganima" i potvrdio je da vlasti nastavljaju da budu u visokom stanju pripravnosti zbog mogućih daljih problema, prenosi Rojters.

Foto: X/Peter Stefanovic/Printscreen

Kir Starmer

Rasistički napadi i nemiri većinom su usmereni protiv muslimana i izbeglica, izgrednici su napadali hotele u kojima borave tražioci azila i lomili su na njima vrata, a džamije su gađane kamenjem jer se po internetu širila lažna informacija da je napadač koji 29. jula u Sautportu na severozapadu Engleske usmrtio tri devojčice musliman koji je tražio azil.

Prema rečima britanskog premijera oni koji su učestvovali u neredima mogli bi brzo da se nađu pred sudom iako je već izrečen "značajan broj kazni".

- To je veoma važan deo poruke svima koji razmišljaju o uključivanju u dalji haos - poručio je premijer Starmer.

Više od 480 ljudi je do sada uhapšeno zbog učešća u napadima na muslimanske, imigracione i druge objekte, kao i na policiju i prolaznike, a među gotovo 150 optuženih našao se i jedan 13-godišnjak, preneo je Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading