I VEČERAS USTAŠLUCI U IMOTSKOM, FAŠIZAM BEZ PREMCA! Mladić pred TV kamerama podigao desnicu i viknuo "Za dom!" Jezive scene (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

08.08.2024

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potez koji se drastično kažnjava u Nemačkoj, ali očito ne i u Hrvatskoj i Imotskom

I VEČERAS USTAŠLUCI U IMOTSKOM, FAŠIZAM BEZ PREMCA! Mladić pred TV kamerama podigao desnicu i viknuo "Za dom!" Jezive scene (FOTO/VIDEO)

Foto: Nova TV/Printscreen

Večeras se u Imotskom održava novi koncert, ovaj put samostalni Tompsonov, na koji je pristiglo oko 22 hiljade ljudi. I danas se u popodnevnim satima za koncert su se crnokošuljaši zagrevali na glavnom imotskom trgu.

Ovog puta snimljeno je kako su Tompsonovi obožavatelji na glavnom gradskom trgu pevali ustašku pesmu "Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije".

Zabeležile su to i kamere Nove TV, a onda je pred kameru stao mladić koji je rekao: "Nema snimanja ovoga". 

Podsetimo, pre dva dana, na koncertu Tompsona, Mate Bulića i Dražena Zečića na istom mestu pevala se ustaška koračnica "Evo zore, evo dana", posvećena komandantima zloglasne ustaške Crne legije Juri Francetiću i Rafaelu Bobanu. 

Šest interventnih policajaca čuvalo spomenik Tinu Ujeviću

Danas je u Imotskom bila puno primetnija policija, i to interventna. Šest interventnih policajaca stajalo je oko kipa Tina Ujevića kako bi sprečili da ga opet, kao pre dva dana, ogrnu u zastavu HOS-a s natpisom "Za dom spremni" i stave mu šešir s amblemom HOS-a.

No iako je prisustvo interventne policije sprečilo kićenje Ujevića pozdravom koji su prvi put upotrebile ustaše i koji je bio službeni pozdrav kvislinške NDH, novo ustašovanje u Imotskom - nije. 

Digao desnicu pred kamerama i zaurlao: Za dom!

Osim pevanja još jedne, ranije spomenute, ustaške koračnice, neki nisu imali problem ni s dizanjem desnice pred TV kamerama. 

Tako je izvesni Damir iz Širokog Brijega, kako je bio potpisan u prilogu Nove TV, upitan zašto nosi majicu HOS-a rekao: "Jer ovo je naše. Jer ovo je naš koren".

Potom je ispružio desnicu i rekao: "Nek vam bude. Za dom!" i išetao iz kadra.

To je potez koji se drastično kažnjava u Nemačkoj, ali očito ne i u Hrvatskoj i Imotskom. 

Vikali i: "Zoki, pe*eru"

Neki baš i nemaju pojma čije majice uopšte nose. Jedna devojka u majici s amblemom HOS-a koja je stala pred televizijske kamere na pitanje zna li čiju majicu nosi rekla je da ne zna. Na pitanje šta joj majica znači uz osmeh je odgovorila: "Za dom spremni". 

Spomenimo i da je Slobodna Dalmacija objavila da se na glavnom trgu u Imotskom iz sveg glasa skandiralo: "Zoki, pe*eru" nakon što je predsednik Zoran Milanović juče oštro kritikovao ponašanje u Imotskom. 

Na kraju, evo šta o svemu kaže hrvatska policija.

- Delujemo i postupamo po potrebi. Danas nisu zabeleženi neki veći problemi, a kada se sve završi policija će o svemu izvestiti javnost - rekla je Željka Radošević iz splitske policije, preneo je Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading