GUDURIĆ PRED SUTRAŠNJI MEČ: Znamo da su nam Portoriko i Sudan utakmice za prolaz

Autor: Republika/A.Đ.

Olimpijske igre 2024

27.07.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meni je svaka utakmica koju igram za Srbiju uživanje.

GUDURIĆ PRED SUTRAŠNJI MEČ: Znamo da su nam Portoriko i Sudan utakmice za prolaz

Foto: FIBA

Marko Gudurić u dresu Srbije

Košarkaši Srbije se pripremaju za prvi meč na Olimpijskim igrama protiv Sjedinjenih Američkih Država sutra od 17.15. Svi sa velikim nestrpljenjem iščekuju ovaj okršaj dve najdominantnije sile u ovom sportu na svetu koji izaziva veliku pažnju u čitavom svetu i sve oči će biti uprte u Lil i ovaj spektakl.

Srpski reprezentativac koji igra na poziciji beka i nastupa za fk Fenerbahče, Marko Gudurić je dao izjavu za predstojeću utakmicu na Olimpijskim igrama u Parizu. Srbija će se susresti sa Amerikom sutra u 17:15 časova.

- Znamo da su nam Portoriko i Sudan utakmice za prolaz. Svesni smo toga i trudićemo se da ostanemo na zemlji, kakav god bio ishod protiv Amerikanaca. Verujemo u našu igru i naše zajedništvo - rekao je bek Fenerbahčea.

Republika

Foto: Starsport

Marko Gudurić

 

Prisetio se prijateljskog meča iz Abu Dabija i smatra da su spremni za sutrašnji susret.

- Već smo igrali utakmicu sa njima u Abu Dabiju, to će nam dosta značiti za nedeljni susret. Imamo plan igre, u toj pripremnoj utakmici nam je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Očekujemo da bude teška utakmica, sa dosta trčanja, pogotovo što je prva utakmica. Spremni smo, zdravi smo, nadamo se najboljem - rekao je Gudurić.

Svi se, naravno, pitaju - kako protiv Amerikanaca?

- Selektor uvek forsira da igramo i mi brzo, uvek smo igrali brzo, prošle godine u Manili takođe. Ono što treba da iskontrolišemo jeste da ne uđemo u preterano trčanje sa njima. Opet, ne treba ni da igramo sporo, sa strahom, već našu igru i imamo promene ritma - rekao je Gudurić.

Kaže Gudurić da ne razdvaja previše utakmicu sa Amerikancima od svih drugih, jer...

- Meni je svaka utakmica koju igram za Srbiju uživanje. Nije važno ko je protivnik. Naravno, postoji dodatni motiv kada se igra protiv najvećih zvezda, ali igranje za Srbiju i sa ovim momcima koji su mi kao braća, to je nešto posebno.

Republika

Foto: Starsport

 

 

 

Iako svi trenutno razmišljaju samo o meču sa braniocem zlata, Olimpijske igre za Srbiju se tu ne završavaju...

- Nije tako, mi ne razmišljamo tako. Znamo da su nam Portoriko i Sudan utakmice za prolaz. Svesni smo toga i trudićemo se da ostanemo na zemlji, kakav god bio ishod protiv Amerikanaca. Verujemo u našu igru i naše zajedništvo.

Očekuje se puna dvorana u Lilu.

- Malo smo gledali drugo poluvreme utakmice Španija – Australija, nismo posle pratili. Znam da je dvorana rasprodata, da će biti pune tribine i da će biti sjajna atmosfera.

Posle sutrašnjeg susreta sa Amerikom, srpski reprezentativci igraju u sredu 31. jula protiv Porto Rika i 3. avgusta protiv Južnog Sudana.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading