LEGENDARNI DRES MARADONE IZ 1986. BIĆE PONUĐEN NA AUKCIJI: Očekuje se astronomska ponuda!

Autor:

Sport

27.07.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni dres na aukciji.

LEGENDARNI DRES MARADONE IZ 1986. BIĆE PONUĐEN NA AUKCIJI: Očekuje se astronomska ponuda!

Foto: Profimedia

Uzbudljiva vest stiže iz Njujorka, gde će se krajem jula u aukcijskoj kući Sotbi naći dres koji je legendarni argentinski fudbaler, Maradona, nosio u polufinalnoj utakmici Svetskog prvenstva 1986. godine. Ovaj istorijski dres, koji je Maradona nosio dok je postigao dva gola protiv Belgije, privukao je pažnju ljubitelja fudbala širom sveta. Očekuje se da će aukcija ovog kolekcionarskog predmeta oboriti rekorde, s obzirom na njegov istorijski značaj i emotivnu vrednost koju nosi.

Foto: Profimedia

Čuveni dres Dijega Maradone

Interesantna činjenica koja prati ovaj dres je da je Maradona prilikom ove utakmice razmenio svoj dres sa rukavicama belgijskog golmana Žan Mari Pfafa. Nakon utakmice, Pfaf je sačuvao ovaj istorijski dres kao dragocenu uspomenu, a posebno je dirljivo to što se njih dvojica ponovo sreli 2016. godine, kada je Maradona na dresu napisao emotivnu posvetu: "Dobrom Žan Mariju, sa svom mojom ljubavlju". Ovaj potez dodatno pojačava emotivnu vrednost dresa i čini ga još privlačnijim za kolekcionare i ljubitelje fudbala.

Prema procenama stručnjaka iz aukcijske kuće Sotbi, očekuje se da bi ovaj istorijski dres mogao biti prodat po ceni između 800.000 do 1,2 miliona dolara. Ova cena jasno pokazuje koliko je dres Maradone cenjen među kolekcionarima i ljubiteljima fudbala širom sveta. S obzirom na emotivnu vrednost, istorijski značaj i samu ličnost Maradone, ne sumnjamo da će aukcija ovog dresa izazvati veliku pažnju i da će konačna cena nadmašiti očekivanja.

Sve u svemu, ova aukcija će sigurno privući veliku pažnju ljubitelja fudbala i kolekcionara, a emotivna vrednost i istorijski značaj ovog dresa čine ga jedinstvenim i nezaboravnim komadom sportske istorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading