NIKO KAO ON: Novak se već upisao u istoriju OI - pre njega je ovo pošlo za rukom samo teniseru iz Kineskog Tajpeha!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

27.07.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali, ili ne.

NIKO KAO ON: Novak se već upisao u istoriju OI - pre njega je ovo pošlo za rukom samo teniseru iz Kineskog Tajpeha!

Foto: Instagram.com/teniski.savez.srbije

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta mečom prvog kola na najvećoj smotri svetskog sporta u Parizu, ispisao je nove stranice istorije Olimpijskih igara.

U meču prvog kola, Novak se susreo sa Metjuom Ebdenom, a upravo navedenim duelom Đoković je postao drugi teniser u istoriji Olimpisjkih igara koji se našao na svojim petim igrama. Pre njega, jedini koji je ostvario ovaj podvig bio je Lu Jen Hsun iz Kineskog Tajpeha.

Pored Đokovića i Lu Jen Hsuna, interesantan podatak je da je Indijac Leander Paes igrao čak na sedam različitih Olimpijskih igara, od 1992. do 2016. Sa šest učešća prati ga Danijel Nestor, Kanađanin našeg porekla. Ovi podaci ukazuju na izuzetnu posvećenost ovih tenisera Olimpijskim igrama i dugovečnost njihovih karijera na međunarodnom nivou.

Najveći olimpijski uspeh Novaka Đokovića dosad bila je bronza, osvojena u Pekingu 2008. godine. Samim tim, njegovo peto učešće na Olimpijskim igrama dodatno potvrđuje njegovu izuzetnu karijeru i posvećenost takmičenjima na najvišem nivou.

Foto: Instagram.com/djokernole

Spreman je za najveća dela u Parizu

 

Prema ranije proklamovanom žrebu, nakon duela sa Australijancem Ebdenom, Novak bi u drugom kolu trebao d ase sastane sa Rafaelom Nadalam, pod uslovom da Španac uopšte zaigra na turniru i savlada u premijernom meču Martona Fučoviča iz Mađarske.

Treće kolo bi moglo da donese duel protiv Kanađanina Miloša Raonića, ili domaćeg tenisera Artura Filsa, dok se u borbi za polufinale može očekivati duel sa Stefanosom Cicipasom.

U proklamovanom polufinalu očekivao bi ga duela sa Zverevim, Musetijem, ili Fricom, a svi se nadaju da borba za najsajnije odličje donoci novi spektakl sa Karlosom Alkarazom.

Sve zanimljivosti sa Olimpijskih igara u Parizu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading