PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: "U prvih smo sedam po visini nagrada, zavide nam mnogo razvijenije zemlje"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Žao mi je što se više nerviram od ministra sporta'' - jasan je Vučič.

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: "U prvih smo sedam po visini nagrada, zavide nam mnogo razvijenije zemlje"

Foto: Printscreen/Youtube/ Tanjug News Agency official

Danas je u Parizu svečano otvorena "Srpska kuća" u okviru Olimpijskih igara 2024. Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, visoke zvanice Francuske i predstavnici diplomatskog kora.

Predsednik Vučić izrazio je svoj ponos prema srpskim sportistima, ističući da je prvi dan takmičenja doneo pobede za Damira i Novaka, dok Milica, Sara i Zorana nisu imale sreće. Ipak, istakao je da je ponosan na način na koji je Srbija predstavljena na Olimpijskim igrama.

- Ponosan sam na naše ljude. Prvi dan je krenuo polovično, Damir i Novak su pobedili, nažalost Milica i Sara nisu imale sreće, kao i Zorana. Ali Zorana voli pritisak, pa neka se ne sekira. Neka se sprema za miks pa da sa Damirom uzme medalju. Ponosan sam na to kako je Srbija predstavljena. Drago mi je što možemo ugositi i Milorada Dodika ovde. Žao mi je što se više nerviram od ministra sporta - naveo je prvi čovek Srbije i dodao:

Foto: Profimedia

 

- Mađari su svetska vele sila, Slovenci i Hrvati regionalna. Izuzetno su snažni i u individualnim i u kolektivnim sportovima. Hrvati su sa porodicom Kostolić bili veoma uspešni. Zaista jesu silni i jaki. Nadam se da ćemo i mi biti nešto jači. Crna Gora ima pristojan vaterpolo, bilo bi iznenađenje osvajanje medalje. Ali želim uspeh kao i svima drugima. Uzdam se u Srbiju. Želim dobre rezultate i dobro učešće. Volim i naše mađarske prijatelje i nemam problem da to kažem - jasan je Vučić.

Vučić je sumirao utiske otvaranje OI.

- Rusi su dali nalog da svi oni koji njih vole pišu negativno o otvaranju, a ovi drugi imaju naloge da pišu pozitivno. Činjenica je da je sve urađeno spektakularno... Da li sam srećan nekim predstavama, pa nisam, ali koga to briga, što bih morao biti. Moj mali sin je bio zadovoljan nečim za decu, na primer Minionsi. Razgovarao sam sa većinom naših sportista, za svakoga strepim. Baš sam teško podneo ovo za Zoranu i Saru, znam koliko im je stalo. Sara je bila na pripremama u Tokiu, Zorana se spremala dugo. Povratila se posle treće serije, malo joj je nedostajalo. Da je ušla u finale, ona bi pobedila. U prvih 7 smo u svetu po visini nagrada. Zavide nam iz mnogo razvijenih zemalja, ne samo regiona - rekao je Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (14)

Loading
Marko

27.07.2024 18:17

I treba nagraditi svakog sportistu koji da sve za svoju zemlju

Zlatko

27.07.2024 18:20

Srbija ulaže sredstva u podizanje sportskih aktivnosti sve više mladi se bavi sportom

Aca

27.07.2024 18:21

Ponosni smo na nase sportiste

Sara

27.07.2024 18:28

Srbija je mnogo uspela u proteklih godina zahvaljujući Vučiću!