UMALO ŠOK NA MARAKANI: Lučanci imali prednost od dva gola, Zvezda uspela da izbori remi!

Autor:

Sport

27.07.2024

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična partija Lučanaca.

UMALO ŠOK NA MARAKANI: Lučanci imali prednost od dva gola, Zvezda uspela da izbori remi!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i lučanske Mladosti odigrali su nerešeno 2:2 u okviru drugog kola Superliga Srbije na Marakani. Hrabro su igrali gosti, imali su čak dva gola prednosti, ali su crveno-beli uspeli da se izvuku i izbore remi. Srelci za goste su bili Ibrahima Endiaje u 19. i Aleksandar Ćirković u 37. minutu, dok je za domaćina pogodio Duarte u 86. i Šerif Endiaje u 91. minutu.

Nakon samo dva minuta pregleda, VAR soba je donela odluku koja je poništila prvobitnu odluku pomoćnog sudije da je Ćirić bio u ofsajdu. Ova odluka je izazvala veliku pažnju i diskusiju među navijačima i stručnjacima. U 10. minutu, Crvena zvezda je imala dve ogromne šanse za izjednačenje u razmaku od nekoliko sekundi. Stamenković je sjajno zaustavio udarac Kataija, dok je Puma propustio povoljnu poziciju za postizanje gola.

U 38. minutu, usledio je novi šok za Crvenu zvezdu kada je odbrana ponovo pukla po levom boku, rezultirajući prekršajem i novim golom za protivnički tim. Trener Vladan Milojević je reagovao već u poluvremenu, vršeći izmene u timu i pokušavajući da promeni tok utakmice. Međutim, rezultati izmena nisu doneli značajniju promenu u igri.

Vratila se Zvezda u minut do 12. Idealno je s levog krila centrirao Lazar Jovanović, a Duarte je odlično skočio i matirao Stamenkovića. Tek što je počela nadoknada, još jednom je Stamenković izrastao u junaka Lučanaca. Već u sledećem napadu nije mogao ništa. Sada je Duarte ubacio s leve strane, a pred golom najprisebniji bio Ndiaje.

Golman Stamenković je izrastao u junaka Lučanaca, sjajno braneći udarce i sprečavajući više golova Crvene zvezde.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST 2:2

'86. Duarte '91 Endiaj '19 Endiaje '37 Ćirković

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

98. minut - Kraj utakmice, podela bodova na Marakani!

94. minut - Pritisak Zvezde ne jenjava, žele do tri boda!

91. minut - GOL!  čekala je Zvezda na ovo, postiže gol Šerif Endiaje i donosi poravnanje!

86. minut - GOOL! Duarte smanjuje rezultat!  Lepa asistencija Jovanovića i realizacija špica Zvezde glavom!

84. minut - Nova promena kod Zvezde, Kanga na terenu!

77. minut - Ređaju se šanse za domaće. Još jednom Katai glavom, ali pored gola! Ovo je bio 30. šut igrača Crvene zvezde!

76. minut - Novi korner za Zvezdu , ali ni posle udarca iz ugla broj 13 nema promene rezultata.

71. minut - Šutirao je opasno Hvang, lopta se odbila do Kataija koji je šutirao preko gola!

68. minut - Crveni karton za Ljubomirca. Nagazio je Hvanga neoprezno. Sudija Ilić bio je neumoljiv.

66. minut - Lazar Jovanović menja Mimovića. Milojević sve karte baca na napad.

65. minut - Komplikuje Zvezda pred golom Mladosti, Endiaj je bio u prilici, ali umesto da šutira, odložio je loptu do Hvanga i upropastio još jednu izglednu priliku.

61. minut - Sve pršti na terenu. Duarte je promašio najbolju priliku u dugom delu igre. Stamenković je vrhovima prstiju skinuo loptu u korner posle udarca Brazilca. Hvang je nakon toga centrirao, ali opet sjajni Stamenković!

56. minut - Sedmi korner za Crvenu zvezdu, u prilici je bio Điga, ali još jedan udarac iz ugla pošto je nejgov šut bio izblokiran.

54. minut - Novi korner, nova prilika, ista realizacija. Šut Đige preko gola!

52. minut - Šut Hvanga, još jednom preko gola!

46. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi, Duarte i Mijailović menjaju Dalsija i Pumu. Promena i u Mladosti Varjačić menja Endiaja.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme:

45+2. minut - KRAJ PRVOG DELA!

45. minut - Ređaju se šanse za Zvezdu. Puma je loptu do prosledio do Mimovića koji je uputio centaršut u šesnaesterac, a Katai je glavom šutirao preko gola.

43. minut - Crveno-beli su ponovo pretili. Dalsio je šutirao sa distance, ali je bez većih problema za Stamnekovića, pošto je lopta otišla pored gola.

41. minut - Šutirao je Ilić, ali slabo. Zvezda hitno mora nešto da menja ukoliko želi pozitivan rezultat!

37. minut - GOL! Pejović je šutirao iskosa iz slobodnog udarca, odbranio je to Ilić, ali se lopta odbila do Ćirkovića koji postiže pogodak.

33. minut - Žuti karton za Tumbasevića. Kapiten Mladosti prvi dobija javnu opomenu!

30. minut - Pritisak Zvezde, prvo je probao Katai, pa Hvang, pa onda i Puma, Saša Stamenković je začarao svoju mrežu!

29. minut - Ponovo je pretio šampion Srbije. Rodić je centrirao do Katai koji je sa 10-ak metara šutirao glavom, ali pravo u Stamenkovića.

27. minut - Nova šansa Zvezde. Ilić je centrirao, a Spajić imao priliku da donese izjednačenje svom timu, ali je šutirao preko gola. Zvezda pokušava, ali nikako ne nalazi način da probije Stamenkovića.

19. minut - GOL! Postiže pogodak Ibrahim Endiaje za Lučane Lepa akcija Mladosti, Ćirić je dobio odličnu loptu, potom je sačekao, dodao je u šesnaesterac Krsmanoviću, a onda je Endiaje postigao gol.

17. minut - Pokušao je KAtai levom nogom, ali je izblokiran. Mladost je pokušala iz kontre, ali je Endiaj šutirao nebu pod oblake.

14. minut - Prvi korner za Zvezdu, Hvang je centrirao, ali je Spajić šutirao preko gola!

11. minut - Puma je tukao sa 25 metara, ali pravo u Stamenkovića!

8. minut - Ima Zvezda terensku inicijativu, ali bez ozbiljnije pretnje po gol Stamenkovića.

4. minut - Dobra prilika za Zvezdu, Ilić je pokušao glavom, ali nije bio precizan!

1. minut - Počeo je meč.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić – Mimović, Điga, Spajić, Rodić – Dalsio, Hvan – Puma, L. Ilić, Katai – Endiaje

MLADOST (4-3-3): Stamenković - Andrić, Joksimović, Udovičić – Ćirić, Pejović, Tumbasević – Endiaje, Ljubomirac, Krsmanović.

Šampion Srbije ima određenih personalnih problema pred predstojeću utakmicu. Omri Glazer i Mirko Ivanić neće biti deo tima. Dok golman još uvek mora da pauzira, iskusni fudbaler je blizu potpunog oporavka, što predstavlja dobru vest za ekipu.

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Trener Vladan Milojević odlučio se za jednu promenu u startnoj postavi u odnosu na prethodnu utakmicu. Uroš Spajić treba da zauzme mesto u poslednjoj liniji, nakon odmora koji je imao posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Novi kapiten je spreman za nove zadatke, dok će Nemanja Stojić zauzeti mesto na klupi.

Crvena zvezda ima apsolutnu ulogu favorita u duelu sa Mladosti iz Lučana i očekuje se da će ekipa nastaviti sa uspesima na domaćem terenu. Tokom prethodne nedelje navijači Crvene zvezde, popularne Delije su u više navrata pozivali simpatizere crveno-belih da u što većem broju ispune tribine najvećeg srpskog stadiona, tako da se očekuje da će duelu sa Lučancima prisustvovati i veći broj navijača u odnosu na premijerni duel sa Lučancima kada se na stadionu "Rajko Mitić" okupilo oko 12.500 ljubitelja fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading