BORBA PROTIV LITIJUMA JE BORBA PROTIV PUTA SRBIJE KA ZAPADU! Hil jasno poručio: Verujem da će Srbija krenuti pravim putem

Autor:

Biznis

12.09.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador istakao da je Srbija "zemlja na koju se računa"

BORBA PROTIV LITIJUMA JE BORBA PROTIV PUTA SRBIJE KA ZAPADU! Hil jasno poručio: Verujem da će Srbija krenuti pravim putem

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Američki ambasador Kristofer Hil izjavio je danas kako "nema sumnje" da Srbija ide ka Zapadu, a da u protestima protiv litijuma vidi i borbu protiv tog puta, piše Fonet.

Hil je, učestvujući u debati "Demokratska otpornost, vladavina prava i ekonomska sigurnost: Pregled političkih opcija za Zapadni Balkan", istakao da među onima koji se na ulicama bori protiv litijuma ima mnogo onih koji podržavaju Rusiju.

- Vidim i borbu protiv toga da Srbija ide ka Zapadu - rekao je Hil, dodajući kako "ipak veruje" da Srbija može da krene pravim putem.

Hil je takođe juče izjavio da su SAD iskreno posvećene nastavku uspeha Srbije koja je, kako je naveo, "zemlja na koju se računa".

On je dodao da je "veoma teško pitanje Kosova", kao i da je stav Vašingtona da je da dijalog koji je uspostavljen najbolji i jedini način da se to pitanje rešava.

- Srpskoj zajednici kroz dijalog treba dati perspektivu kakav će njihova budućnost biti - rekao je Hil gostujući na RTS povodom godišnjice terorističkih napada u SAD i akcije davanja krvi u saradnji sa Crvenim krstom Srbije.

Hil je izrazio mišljenje da treba biti optimista povodom članstva Srbije u EU i saradnje sa EU, uz ocenu da "evropska perspektiva za Srbiju svakodnevno jača". Za SAD je važno da podrže EU u procesu proširenja i da podrže Srbiju u pridruživanju, dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading