KO SVE, KAKO I ZAŠTO FINANSIRA OPOZICIONARSKO MALTRETIRANJE SRBIJE? Direktor Srpskog telegrafa o protestima, litijumu i igri iza zavesa

Autor:

Vesti

22.08.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opsežna analiza aktuelne političke i društvene situacije u Srbiji

KO SVE, KAKO I ZAŠTO FINANSIRA OPOZICIONARSKO MALTRETIRANJE SRBIJE? Direktor Srpskog telegrafa o protestima, litijumu i igri iza zavesa

Foto: youtube.com/Informer, shutterstock, ataimages

Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, bio je gost Info jutra na Informer TV, gde je govorio o aktuelnoj političkoj sitauciji u zemlji, opoziciji, tome ko sve, kako i zašto plaća navodno ekološke proteste opozicije širom Srbije, ali i tome kako funkcioniše opoziciona medijska mašinerija i kojim sredstvima se služi u širenju dezinformacija i panike.

Tim Informer TV, na čelu sa glavnim odgovornim urednikom Draganom J. Vučićevićem, obavio je istraživanje koje se ticalo kanalisanja novca koji dolazi do opozicije koja organizuje porteste širom Srbije, što je Milovanović pozdravio, potkrepljujući ga rezultatima istraživanja Srpskog telegrafa iz 2020/21. godine.

- Sa pravom radite istraživanje o NVO, jer je i Srpski telegraf to uradio i naši podaci iz 2020/21. se podudaraju sa vašima. Kada smo mi ista pitanja postavljali tada, napadali su nas sa svih strana, pitali zašto i kako smemo to da pitamo. Mi smo se prosto pitali kako i zašto novac dolazi iz stranih zemalja, fondacija Rokfelera i Soroša. Ono čime sam šokiran je da je neko povećao je ulaganje u NVO, sa 30 miliona (u trenutku kada smo mi radili istraživanje) na skoro 90 miliona evra danas. - istakao je Milovanović.

Republika

Foto: youtube.com/Informer

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović

On je istakao da se očigledno pojavila potreba da se NVO sektor dodatno finansira, kao i da opozicija drži svojevrsni monopol na društvenim mrežama.

- To pokazuje da im se žuri i da je nekome potrebno da se radi brže. Deo tog novca ide na propagandu na društvenim mrežama, što se njima često daje gratis. Imate kancelariju u Bosni i Hercegovini i kada kažete da u Srebrenici nije bilo genocida, oni će vas banovati, a u planu je da se i tzv. Kosovu da takva kancelarija, pa ako kažete da su albanske tvrdnje o slučaju Račak izmišnjene, Priština može da reaguje kao Sarajevo po pitanju Srebrenice. - objasnio je direktor Srpskog telegrafa.

Milovanović je objasnio da opozicija koristi globalnu mrežu kao svoj udarni alat, objasnivši da je portal Republika trpeo i još uvek trpi po pitanju pregleda i posetilaca upravo zbog iznošenja istine, a da će zbog širenja neistine upravo neki (opozicioni) mediji biti dizani na Internet lestvici.

- Ranije, kada na Guglu recimo ukucate "Aleksandar Vučić", prvi u pretrazi bi vam izlazili najčitaniji tekstovi, ili tekstovi portala koji o traženoj temi pišu najviše i najsadržajnije, a danas vi na tim prvim mestima vidite N1, Novu S, Dojče vele... Broj dezinformacija na dnevnom nivou je zastrašujuć. Da vi u jednom mesecu imate 10.000 naslova koji predsednika Vučića prikazuju u negativnom svetlu, prosto je zastrašujuće. - objašnjava Milovanović.

Kako je Milovanović konstatovao, čim je opozicija počela da se radikalizuje, okomila se na pruge i izvršila na protestima prekid međunarodnog saobraćaja.

- Jutros sam baš na N1 video novinarku Radara koja je rekla da stvari mogu da se reše samo na ulici. Ovo je otvoreno pozivanje na nasilje bez ikakvih posledica. To se zove pozvanie ja majdan, revoluciju, rušenje na vlasti na ulici i u krvi. Sada je rušenje države veoma normalna stvar, jer ako državne institucije reaguju, odmah opozicioni mediji žele da prikažu napadača kao žrtvu

O uključenju Zorana Gavrilovića u program

Uživo u program uključio se sinoć i Zoran Gavrilović, izvršni direktor NVO Birodi, koji je nakon sinoćne emisije podneo zahtev REM-u za ukidanje frekvencije Informer televiziji, nakon što je priznao da je strani plaćenik. Milovanović je pozdravio uključenje u program i skrenuo pažnju javnosti na način i dinamiku ovog uključenja.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zoran Gavrilović

- Pozdravljam što se uključo u emisiju, ali trebalo je da dođe u studio. U svojim monolozima otvoreno je pričao stvari za koje znamo da su laži, a kada mu kažemo da ne govori istinu, on se naljuti. Generalno drugi ne žele da pričaju. Iako govore da je dijalog bitan, oni od njega beže. Mala podrška koju je opozicija imala postala je još manja, toliko da sada samo pričaju na svojim medijima, dok neće da se pojave ni na jednom drugom mediju. - kazao je direktor Srpskog telegrafa, dodavši da opozicija nikada nije imala veću slobodu govora, što, kako kaže, može svako da proveri.

- Na njihovom televizijskom provajderu prve dve televizije su opozicione televizije koje nemaju nacionalnu frekveniciju, imaju svoje nedeljnike, tridesetak portala, šifrovanih medijskih organizacija, tri dnevna tabloida. Imaju sve, toliku armiju, a i Gugl i Fejsbuk na svojoj strani. - pojasnio je Milovanović.

Naravno, tu je i ključno pitanje litijuma, rudarenja u Srbiji i Rio Tinta, što je sve stavljeno u prvi medijski plan opozicije, kako bi se prikrila prava namera, što jeste rušenje države, koja je na čelu sa predsednikom Vučićem poslednih godina ostvarila zavidnu poziciju u svetu na geopolitičkom, ali i ekonomskom planu.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Shutterstock, Printscreen/Jutarnji list

Tekst u "Jutarnjem listu"

- Njima je vučić glavni problem. Digao je Srbiju do nivoa koji nikom nije komforan. Pogledajte tekst u hrvatskom Jutarnjem listu, gde se autor plaši Srbije i Vučića, hoće negativno da ga predstavi, a mu zapravo daje komplimente. Vučić radi u teškim okolnostima, ali spoljna poltika je na odličnom mestu, BDP i vojska rastu, dobio je novac i od Evropske unije, sa Kinom i Rusijom sarađuje, to je za njih neshvatljivo. Tekst nije bio dobronameran, već je poruka bila: "Pazite, sprema se velikosrpska agresija". - pojašnjava Milovanović

Kako bi opozicija sakrila informaciju sa početka teksta, koja nedvosmisleno pokazuje da je u nevladin sektor stigla strana investicija od 90 miliona, u njihovom tabloidu se pojavio tekst sa naslovom "Vlada je najveći strani plaćenik".

- Oni državu, koja dobija različite investicije, fabrike i ulaganja Evropske unije, ističu kao "stranog plaćenika" kako bi sakrili informaciju koju smo otkrili. Država nekad sama ne dobije toliko novca, a vi ste to dobili kao grupa pojedinaca da nas Srbe "opismenite" i da nam govorite šta je demokratija, da nas ubedite da odbacimo sve srpsko i da se svima izvinjavamo i da kažemo da smo pobili sve komšije, da to govorimo svi kao papagaji. Zato su vam stavili 90 miliona u džep. - objasnio je direktor Srpskog telegrafa.

"Sa dijalogom je završeno"

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zlatko Kokanović

Zlatko Kokanović, jedan od organizatora antisrpskih protesta i član udruženja "Ne damo Jadar" otvoreno je istakao da je sa dijalogom završeno.

- Nemamo šta da pričamo, kompromis ne postoji. U narednom periodu očekuje nas uzbudljiva jesen, tu smo i delovaćemo najbolje što umemo“

- Njegov partner u zločinu protiv Srbije je Nebojša Petković, koji je prodao zemlju Rio Tintu. Proglasio roditelje ludacima koji su prodali zemlju, a gde su pare? - Pa kod vas su. Sad zamlaćujete ljude nekom pričom. Mi (neopozicioni novinari) nismo novinari za njih. Oni su agenti, oni su agentska služba koja služi za represiju i rušenje vlasti. Oni govore za sebe da su novinari, a zapravo sami sebi dele nagrade, pričaju priče i svakodnevno šire laži. Ove pretnje (Kokanovića) treba shvatiti ozbiljno već smo već ranije videli da ih realizuju. Dodaće se političari, pa hibridni rat može biti veći i jači. U njemu različite strane imaju svoje interese, kako sa zapada, tako i sa istoka. Neće ni globalni istok biti najzadovoljniji što je Srbija srećna i što se u njoj eksploatiše litijum, jer dolazak Šolca znači da smo se malo približili i Nemačkoj - upozorava Milovanović.

Vučić je jedini garant

Republika

Foto: Tanjug/AP

Olaf Šolc i Aleksandar Vučić

Zapad finansira rušenje Vučića jer bi im se više isplatilo da radi sa opozicijom, budući da je sama današnja opozicija tokom svog boravka na vlasti Rio Tintu obećala neverovatne uslove za eksploataciju litijuma, u okviru kojih bi, da je opozicija ostala na vlasti, Srbija ostala bez ikakvog profita, odnosno plaćala bi se samo rudna renta. Ako Vučić ostane na vlasti, onda mora da se napravi fabrika, što znači da u Srbiji ostaje mnogo više novca.

- Litijum iz ove zemlje samo treba a izađe u automobilu, nikakva renta nas ne zanima. - napominje Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa.

 

Predsednik Vučić nedavno je razgovarao u Malom Zvorniku sa građanima o rudarenju litijuma i ostalim temama koje generalno zanimaju običnog čoveka, za šta je izdvojio više od četiri sata.

- Vučić je narodski predsednik, ima svoj put, a taj put je srpski put. Svakog dana svakom mišlju to pokazuje, da Srbija treba i hoće da bude bolje mesto za život. U hrvatskom tekstu jasno piše da oni misle da je Srbija uticajnija u regionu danas nego što je bila za vreme Tita. Jedan od indikatora toga jesu posete svetskih moćnika. Program u Malom Zvorniku je odlična stvar i predsednikov gest da razgovara sa običnim ljudima odličan. Na ovaj događaj mogli su da dođu i ovi sa protesta, a Vučić i sa njima razgovara i suoče se sa njima. Šifrovani novinari dolaze na sve konferencije, a kada mi odemo kod opozicije, oni nas izbace - tu je suštinska razlika između nejga i njih. - ocenjuje direktor Srpskog telegrafa i dodaje da u se po pitanju litijuma treba osloniti na domaće stručnjake, poput dekana Rudarsko-geološkog fakulteta Biljane Abolmasov, koja je u opširnom intervju za NiN objasnila pod kojim uslovima možemo da prihvatimo eksplataciju litijuma u Srbiji.

Republika

Foto: youtube.com/Informer

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović

- Opozicija na ovom planu nema argumenata, njihova agenda jasno kaže da mora samo da se govori da je Vučić ludak i da će uzeti "vodu, vazduh i zemlju". To je njihova agenda - kada dođu stručnjaci, onda moramo da ih omalovažavamo. Rudnik litijuma u Srbiji bi bio površinski, nešto slično postoji u Finskoj, nadzemni rudnik na tri kilometra od centra grada. Nema tečnog otpada, problema sa sumpornom kiselinom i sličnih "argumenata" koje iznosi opozicija. Ništa od toga. - objasnio je direktor Srpskog telegrafa.

Dok opozicija odbija debatu i otvorene razgovore i plasira laži o tome da se u Nemačkoj ne vrši eksploatacija litijuma, Milovanović objašnjava da se u Nemačkoj kopa u dve oblasti, a i da je Francuska rudnik litijuma u Alijeu proglasila projektom velikog nacionalnog značaja, za koji se procenjuje da će narednih 25 godina moći da obezbeđuje tu zemlju litijumom.

- Ja prvi niću da se u Srbiji opa ako to može imati posledica po životnu sredinu. To je rekao i predsednik Vučić - neće biti kopanja ako postoji i 1 procenat šanse da bude ikakve štete. Ove reči opozicija neće da sluša, a ove reči predsednika Vučića opozicioni mediji kao da nikad nisu ni videli. Kod njih i dalje važi priča "Ostavljamo Vučića ludaka koji će da nas truje". Ovo je bolesna priča koja nema veze sa činjenicama i koja služi zastrašivanju naroda i zaustavljanu Srbije. Ako se jednog dana promeni vlast, Ćute i Kokanovići će objašnjavati da je litijum dobar, kako bi novac od rudne rentu od 3 odsto stavili u svoj džep. - zaključio je direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović u svom gostovanju u Info jutru na Informer TV.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading