PREMIJER VUČEVIĆ OTVORIO SAJAM ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA U NOVOM SADU: Prikazano 40 modela vozila različitih proizvođača, a neke ćete moći i da probate

Autor:

Biznis

12.09.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorena i konferencija "Electric vehicle days"

PREMIJER VUČEVIĆ OTVORIO SAJAM ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA U NOVOM SADU: Prikazano 40 modela vozila različitih proizvođača, a neke ćete moći i da probate

Foto: Tanjug/TADEJ KREFT

Premijer Srbije Miloš Vučević otvorio je danas u Novom Sadu sajam električnih automobila i konferenciju "Electric vehicle days", prenosi Tanjug.

Ova manifestacija okuplja vodeće kompanije iz automobilske industrije, proizvođače komponenti, delova i softvera za električna vozila, kao i inovatore u oblasti punjenja i infrastrukture za električna i hibridna vozila. 

Međutim, istakao je premijer, ova manifestacija ima širi karakter.

- Ovo nije samo promocija električnih vozila, već je i prilika da se razgovara o svim stvarima koje se dešavaju kao što je registracija ovih vozila, kako osiguravajuće kuće rade osigaranje električnih i hibridnih vozila. Pričamo i o tome kako da imamo dovoljno struje u Srbiji u narednom periodu, kako da štitimo zdravlje građana i žiotnu sredinu, a da se istovremeno i ekonomski razvijamo - rekao je Vučević.

On je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio nedavno o tome kako se završava četvrta i o ulasku u petu industrijsku revoluciju i koje su nas istorijske okolnosti pratile.

- U četvrtu smo nešto brže ušli zahvaljujući informacionim tehnologijama i inovacijama i svega onoga što u Novom Sadu najčešće povezujemo sa Fakultetom tehničkih nauka i brojnih drugih istraživačkih centara - rekao je premijer.

Republika

Foto: Tanjug/TADEJ KREFT

Premijer Miloš Vučević

Vučević je naglasio da je dobra stvar što su organizatori sajma prepoznali kao bitnu temu pitanje iskorištavanja ruda, minerala, metala, a još je bolje što su poziv na razgovor prihvatili i oni koji zagovaraju da se litijum kopa i oni koji su protiv.

U izlagačkom delu ove godine je više od 40 modela vozila različitih proizvođača
Posetioci će moći da vide i premijerno neke modele električnih i hibridnih vozila. 

Osim toga u testing zoni, koja je ove godine proširena, biće i prilika i mogućnosti da se proba više od desetak modela električnih vozila i to različitih klasa i kategorija

Ono što je takođe interesantno za ovu oblast su punjači i tehnologija punjenja tako da će posetioci i to oni koji se prijave sa željom da testiraju vozilo imati priliku da ih probaju.

Pored izlagačkog dela u pripremi biće organizovane panel diskusije i takmičenje studenata, rečeno je na otvaranju sajma električnih vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading