NEBOJŠA ĐURIĆ EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Zbog ovoga TAČNO su Iranci hteli da mi otmu srebrnu medalju

Autor:

Sport

12.09.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi Srbi smo svima trn u oku, kao što kaže Novak Đoković. Molio sam se Bogu, tih 72 sata su bila najgora. Pobedili smo nepravdu

NEBOJŠA ĐURIĆ EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Zbog ovoga TAČNO su Iranci hteli da mi otmu srebrnu medalju

Foto: ST/V. LUKIĆ

Nebojša Đurić

Srpski paraolimpimpijac Nebojša Đurić proživeo je neviđenu i nikad sramniju dramu na na Paraolimpijskim igrama u Parizu. On je osvojio srebro u disciplini bacanje kugle F55 i završivši kao drugi, iza Bugarina Ruždija Ruždija, sa najboljim hicem od 11,98 metara, što je ujedno i njegov najbolji rezultat ove sezone.

Republika

Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Zaslušeno osvojio srebro: Nebojša Đurić

Međutim, Đuriću je oduzeto odličje posle prigovora Irana zbog navodne neadekvatne opreme našeg takmičera. Usledila je pravna borba celokupnog srpskog tima, a onda je pravda zadovoljena. Srbinu je vraćeno odličje i on ga je ponosno doneo za Beograd. U ekskluzivnom razgovoru za Republiku, Nebojša Đurić je otkrio kroz šta je sve prošao u Parizu tokom ta 72 sata drame. Osmeh kada smo mu čestitali na medalji, a onda i suze u očima trenutak kasnije dok se prisećao bolnih dana.

- To je najgori period u mojoj sportskoj karijeri. Čekanje, čekanje, ne znate šta će biti. Samo mi je ostalo da se molim Bogu da sve izdržimo. Da da snage ljudima iz našeg Komiteta da izdrže u toj borbi do kraja. Da pobedimo nepravdu. Uspeli smo na kraju, Bogu hvala. Naša zemlja je pobedila i na terenu i van njega. Ponosan sam na nas. Pobedili smo nepravdu - počeo je priču Nebojša Đurić.

Otkrio nam je na šta su se Iranci tačno žalili i pojasnio koliko je sve bilo apsurdno.

 

 

- Želili su se na moju stolicu. Ona deset godina prolazi sve kontrole na takmičenjima bez problema. Iranci su bili u nokdaunu, hteli su pošto poto da uzmu medalju. Stolica je bez problema stigla na borilište, bez ikakvih crvenih zastava ili žutih kartona. Bacio sam odličan rezultat za srebro. Ispostavilo se da su se žalili na sunđer u mojoj stolici. Onaj na kojem sedim. On je navodno bio odignut malo iako to nije tačno. Istina, na prvi pogled je izgledalo da nešt nije u redu, mi smo to videli i pre takmičenja, trener Miloš je zategao traku i sve je bilo u redu i stolica je prošla kontrolu. Žalili su se navodno na dva-tri milimetra visine. Oni su jednostavno tražili nešto da se žale i da pokušaju da nam uzmu medalju - dodao je paraolimpijac, pa poentirao:

- Mi smo Srbi izgleda svima trn u oku, kao što kaže Novak Đoković. Zato sam srećan još više što smo isterali pravdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading