TRAGIČNI DETALJI ISPLIVALI NAKON SMRTI BORE ČORBE: Konačno je otkrivena ISTINA, usledile TUŽNE VESTI!

Autor:

Zabava

10.09.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Dašić Daša otkrio je da sumnja da će grupa ,,Riblja čorba" nastaviti sa postojanjem.

TRAGIČNI DETALJI ISPLIVALI NAKON SMRTI BORE ČORBE: Konačno je otkrivena ISTINA, usledile TUŽNE VESTI!

Foto: ATA Images

Nakon 46 godina postojanja, bend "Riblja čorba" će se rasformirati, odlukom preostalih članova nakon smrti svog vođe Bore Đorđevića. Nagađanja o budućnosti benda su se razrešila, a njihov poslednji album "Ljubav i smrt", koji je Đorđević pripremio preminuvši, označiće kraj jedne ere.

Postojale su spekulacije o tome da će bend nastaviti u nekom drugom obliku, poput "tribute" benda ili sa novim pevačem poput Pavla Dejanića, ali su te ideje sada odbačene. Odluku o rasformiranju benda doneli su muzičari koji su godinama svirali sa Borom, uzimajući u obzir da je bend izgubio ključne članove.

Miša Aleksić, koji je preminuo ranije, imao je ključnu ulogu u organizaciji benda, što je istakao i Zoran Dašić Daša, frontmen Legendi. On je istakao da je Miša bio "glavni motor tima" i ključni organizator, dok je Bora bio kreativni lider. Sa Mišinim odlaskom, bend je izgubio važnog člana, a sa Borinim odlaskom, došlo je do konačne odluke o rasformiranju.

- S obzirom da ih znam sve pojedinačno i pre nego što su se sastavili kao bend i kad su ga napravili pre 45 godina, po mom mišljenju, Miša je bi taj koji je bio glavni motor celog tima. Bora je bio šef i pisao je pesme, ali je Miša bio zadužen za sve ostalo. Svaka grupa koja dugo radi i koja je organizovana, mora da ima čoveka organizatora, kako bi ja to rekao "oficira u vojsci", koji radi sve stvari, a kojima glavni kreativac ne bi trebao da se opterećuje. Miša je bio taj koji je ugovarao gostovanja, a Bora je dolazio da gostuje gde treba i da priča u emisijama. Riblja čorba je sa Mišinim odlaskom mnogo izgubila, a sa Borom da ne pričam. Zaista ne znam kakva će im biti budućnost i da li uopšte imaju budućnost - rekao je Daša za Kurir.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Zoran Dašić Daša o Bori Čorbi

 

Borin dugogodišnji prijatelj Vuk Žugić slično razmišlja.

- Budućnost treba videti u trajanju njihovih pesama. To je ta najlepša budućnost jer su te pesme već potvrdile svoju vanvremenost i svoju univerzalnu dimenziju i to će trajati - istakao je za Kurir Žugić, koji je dcenijama uspešno godinama rukovodio sektorom za kulturu Sava centra.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading