TEHNOLOŠKI GIGANT PRIPREMIO ČISTKU! Na ovim mestima čak TREĆINA ZAPOSLENIH dobija otkaz

Autor:

Biznis

12.09.2024

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve će biti sprovedeno do kraja godine

TEHNOLOŠKI GIGANT PRIPREMIO ČISTKU! Na ovim mestima čak TREĆINA ZAPOSLENIH dobija otkaz

Foto: Profimedia

Najveći svetski proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, Samsung Electronics, suočava se sa značajnim promenama u svom radnom osoblju. Kompanija je najavila planove za otpuštanje do 30 odsto radnika u inostranstvu u određenim sektorima. Ovo će značajno uticati na radna mesta u Americi, Evropi, Aziji i Africi, a podaci o tome koliko će tačno zaposlenih biti pogođeno nisu još uvek potpuno jasni.

Samsung je naredio svojim podružnicama širom sveta da smanje prodajno i marketinško osoblje za oko 15 odsto, dok će administrativno osoblje biti smanjeno za 30 odsto. Ovi planovi bi trebalo da budu sprovedeni do kraja tekuće godine, a njihov cilj je poboljšanje efikasnosti kompanije. Iako su detalji o smanjenju radne snage poverljivi, jasno je da će ova odluka imati značajan uticaj na Samsungove poslovne jedinice širom sveta.

Na kraju 2020. godine, Samsung je imao ukupno 267.800 zaposlenih, od kojih je više od polovine, tačnije 147.000 ljudi, radilo u inostranstvu. Ovo smanjenje radne snage posebno će uticati na prodajno-marketinško osoblje koje je brojalo oko 25.100 zaposlenih, kao i na 27.800 ljudi koji su radili u drugim oblastima.

Samsung je izjavio da su prilagođavanja radne snage u inostranstvu rutinska aktivnost kompanije i da neće uticati na proizvodne kadrove. Takođe, Samsungovo predstavništvo u Indiji već je ponudilo otpremnine nekim zaposlenima srednjeg nivoa koji su nedavno dali otkaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading