VUČIĆ PONOSAN NA PARAOLIMPIJCE: "Ovo su dokazi da nema nepremostivih prepreka!"

Autor:

Sport

12.09.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije dočekao paraolimpijce.

VUČIĆ PONOSAN NA PARAOLIMPIJCE: "Ovo su dokazi da nema nepremostivih prepreka!"

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas je primio učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova. Srbija je na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama ostvarila zapažen uspeh, osvojivši ukupno šest medalja.

- Veliko hvala i dobodošli u svoju kuću. Ovde uvek da obeleživo vaše rezultste trud i borbenost. Medijski nikada ovako nije bilo prikazano u svetu kako ste se borili. Ponosan sm na svakog od vas. Na sve sto ste doneli svojoj Srbiji i nama. Ne samo sto ste nas ucinili ponosnima, Vec ste doneli rezultate koji ce ostati. Ovo su dokazi da nema neoremostivih prepreka - poručio je Vučić i nastavio:

- Viteški ste se držali, ostvarili ste rezultate i bićete zapamćeni od našeg naroda. I Dragana Ristića zlatna medalja je dokaz da nema nepremostivih prepreka. I Nebojši Đuriću na srebrnoj medalji, koju su mu oduzimali. Pokazao je kolika je snaga ljudskog duha. Draga Borislava, još dve medalje. Veliko hvala. Draga Nado Matić, uvek se pitam kako brzo možete da odigrate, da imate takve reflekse. Čestitam, znam koliko je truda rada, volje uloženo. Željko, bronzana medalja, neverovatna rešenost, legenda našeg olimpijskog tima. Mitar Palikuća, osvetlio je put mnogima koji će doći - rekao je Vučić.

Predsednik je otkrio koliko će biti nagradni fond za paraolimpijce.

- Uložili smo novca, ne malo. Želim da vas obavestim da je danas Vlada donela odluku o isplati sredstava. Za zlato 200.000, za srebro 100, za bronzu 60 hiljada evra, isto onoliko koliko su osvojili olimpijci. Sešćemo, ne pred neko veliko takmičenje, već u narednih nekoliko nedelja i da razgovaramo o tome kako da nemate teškoća, kako da živite pristojno i kako da budete zadovoljni. Bole me priče da to finansiramo preko štapa i kanapa, a ja ovde ne vidim ni štap ni kanap... Sešćemo da dogovorimo kako da unapredite trenažni proces i da budete zadovoljni odnosom države... Mi smo na vas ponosni, na hrabrost istrajnost. Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije na Panteonu sporta i postavili na mesto na koje pripada... Čestitam vam i beskrajno hvala na svemu. Živela Srbija - poručio je Aleksandar Vučić.

Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju u streljaštvu, dok su tri srebrne medalje osvojili parastoniserka Borislava Perić-Ranković u solo konkurenciji, zajedno sa Nadom Matić u dublu, i paratletičar Nebojša Đurić. Još dve bronzane medalje pripale su parastoniseru Mitaru Palikući i paraatletičaru Željku Dimitrijeviću.

Nakon prijema usledio je prijateljski razgovor gde je predsednik saslusao probleme paraolimpijaca i porazgovarao sa njima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading