PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU ZA OVU DRŽAVNU POMOĆ! Možete dobiti od 8.000 do 13.000 dinara!

Autor:

Biznis

12.09.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces prijave uprošćen!

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU ZA OVU DRŽAVNU POMOĆ! Možete dobiti od 8.000 do 13.000 dinara!

Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je rok za prijavu učenika na konkurs za učeničke kredite i stipendije produžen do 10. oktobra. Ova važna informacija omogućava dodatno vreme učenicima da se prijave i iskoriste mogućnost za dobijanje finansijske pomoći.

Portal za prijavu za učeničke i studentske stipendije i kredite

Proces prijave obavlja se preko Portala za prijavu za učeničke i studentske stipendije i kredite, a uputstvo za podnošenje prijave na konkurse za učeničke kredite i stipendije dostupno je na adresi https://kreditistipendije.prosveta.gov.rs. Ova platforma omogućava jednostavno i efikasno podnošenje prijava, čime se olakšava celokupan proces apliciranja za finansijsku podršku.

Veliki broj prijavljenih studenata i učenika

Navedeno je da na godišnjem nivou više od 45.000 studenata i učenika konkuriše za ovu vrstu pomoći države, odnosno kredite ili stipendije, a Ministarstvo prosvete odobri oko 30.000. Ovi podaci ukazuju na značajnu potrebu za finansijskom podrškom među studentima i učenicima, istovremeno naglašavajući važnost ovakvih programa koji omogućavaju pristup obrazovanju onima koji se suočavaju sa ekonomskim izazovima.

S obzirom na produženje roka za prijavu, ohrabruje se sve zainteresovane učenike i studente da iskoriste priliku i blagovremeno podnesu svoje prijave kako bi imali jednaku šansu za dobijanje podrške Ministarstva prosvete. Ova inicijativa dodatno doprinosi ostvarivanju prava na obrazovanje za sve, bez obzira na finansijske okolnosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading