NASTAVNICIMA 12 ODSTO VEĆA PLATA OD 1. JANUARA 2025. GODINE! Premijer najavio povećanja u javnom sektoru

Autor:

Biznis

11.09.2024

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte koliko povećanje mogu da očekuju ostali radnici u javnom sektoru

NASTAVNICIMA 12 ODSTO VEĆA PLATA OD 1. JANUARA 2025. GODINE! Premijer najavio povećanja u javnom sektoru

Foto: Shutterstock

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević nastavio je danas razgovore sa predstavnicima sindikata prosvete o unapređenju materijalnog položaja zaposlenih u ovoj oblasti, uz isticanje da će povećanje plata nastavnog osoblja u odnosu na ostale zaposlene u javnom sektoru biti veće 50 odsto.

Premijer je na sastanku istakao da je Vlada Srbije u fokus stavila poboljšanje materijalnog položaja nastavnog osoblja, kome će od 1. januara plate biti povećane 12 odsto, dok će plate za nenastavno osoblje biti veće osam odsto, kao i ostalim zaposlenima u javnom sektoru, saopštila je Vlada. 

Vučević je istakao da će povećanje plata nastavnog osoblja u odnosu na ostale zaposlene u javnom sektoru biti veće 50 odsto, što će doprineti da početna plata u prosveti iznosi 94 odsto prosečne zarade u Republici Srbiji.    

Premijer Vučević je dodao da će Vlada Republike Srbije u budućem periodu težiti izjednačavanju početne plate u prosveti sa prosečnom zaradom u Republici Srbiji, što je jedan od zahteva sindikata prosvete. 

Republika

Foto: Tanjug/TADEJ KREFT

Premijer Miloš Vučević

Vučević je naveo i da je najveći broj zahteva sindikata prosvete, a koji su definisani Protokolom koji je potpisan prošle godine, ispunjen.

Na sastanku, kome su prisustvovali i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović, dogovoreno je da se nastave razgovori o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih.

Takođe, dogovoreno je da Vlada Republike Srbije i sindikati prosvete zajednički rade na donošenju strateškog dokumenta o unapređenju stanja u oblasti prosvete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading