PROIZVOD HITNO POVUČEN SA SRPSKOG TRŽIŠTA, MOŽE IZAZVATI OZBILJNE POVREDE! Ako ga imate, evo šta treba da uradite

Autor:

Biznis

11.09.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođač upozorio na opasnu manu ovih modela

PROIZVOD HITNO POVUČEN SA SRPSKOG TRŽIŠTA, MOŽE IZAZVATI OZBILJNE POVREDE! Ako ga imate, evo šta treba da uradite

Foto: Shutterstock

Akumulatorske kosilice robne marke DeWALT modeli DCMWP134 i DCMWP500 (potisne kosilice) i DCMVVSP156 i DCMVVSP550 (samohodne kosilice) proizvedene između 01. juna 2023. godine i 02. aprila 2024. godine povlače se sa tržišta zbog opasnosti od posekotina korisnika ovih modela kosilica.

Na tržištu Republike Srbije plasiran je model DCWP134.6, a potrošači mogu da provere broj modela svog proizvoda na spoljnom pakovanju iznad barkoda i na pokretnom poklopcu sakupljača trave, kako bi utvrdili da li poseduju model koji je potencijalno opasan.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Sun Wintra

Upitna kosilica za travu

Proizvođač je utvrdio da postoji mogućnost da prodor vode u kontrolnu tablu izazove električni kratki spoj koji može dovesti do nemogućnosti isključenja proizvoda i/ili nenamernog pokretanja. Ukoliko potrošač dodirne dugme za pokretanje u trenutku kada ima vode u konektoru može doći do potencijalne opasnosti od posekotina ukoliko je sečivo izloženo.

Povlačenje proizvoda sa tržišta/Opoziv proizvoda od potrošača obavlja se radi dodavanja žice za uzemljenje na postojeći konektor radi bezbednog zaustavljanja kosilice u slučaju prodora vode. Kupci su putem veb stranice DeWALT obavešteni o popravci kosilice bez naknade, navedeno je na sajtu NEPRO, što znači da svoju kosačicu, ako posedujete neki od pomenutih modela, možete doneti u ovlašćeni servis, gde će ona biti popravljena bez ikakvih troškova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading