ČADEŽ O SARADNJI SRBIJE I IZRAELA: Od 2021. godine utrostručena spoljnotrgovinska razmena između dve zemlje

Autor:

Biznis

11.09.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael u poslednjih nekoliko godina za Srbiju postao četvrto izvozno tržište van Evrope

ČADEŽ O SARADNJI SRBIJE I IZRAELA: Od 2021. godine utrostručena spoljnotrgovinska razmena između dve zemlje

Foto: Misa Obradović

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izajvio je danas da je Država Izrael u poslednjih nekoliko godina za Srbiju postala četvrto izvozno tržište van Evrope, kao i da je od 2021. godine, kada je zvanično otvoreno predstavništvo PKS u Jerusalimu, utrostručena spoljnotrgovinska razmena između dve zemlje.

Čadež je na okruglom stolu "Sinergija u inovacijama i trgovini: razgovori Srbije i Izraela", koji se organizuje u okviru zvanične posete predsednika Izraela Isaka Hercoga u Palati Srbija, rekao da se struktura saradnje dosta promenila, idući ka inovacionom sektoru.

- Povezali smo nekoliko stotina srpskih i izraelskih kompanija, odradili dobar deo posla, kada je u pitanju plasiranje naših proizvoda, ali to je još uvek daleko od onoga što mi se čini da možemo svi zajedno - rekao je Čadež.

Predsednik Privredne komore Srbije ističe da međusobnu saradnju karakteriše rad na proizvodima koji će se generisati u budućnosti.

- Mi smo kao Privredna komora Srbija spremili ceo spisak usluga i roba koje se trenutno iz Izraela uvozi iz različitih delova sveta, a kojima mislimo da možemo da budemo i tehnološki i cenovno konkurentniji. Ono što je mnogo važnije, pripremili smo ceo katalog naših industrijskih zona, slobodnih zona, industrijskih parkova, hemijskog parka, gde možemo vrlo brzo da uspostavimo neku vrstu privremenog proizvodnog centra ovde u Srbiji za sve kompanije koje se suočavaju sa velikim problemima, pre svega logističkim - rekao je Čadež.

On dodaje da će fokus Srbije biti na transferu znanja i iskustva koje Izrael poseduje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading