NAJZAD PROVALJENI! OVAJ TRGOVINSKI LANAC GODINAMA VARAO KUPCE: Smislili sistem kako da zakidaju tokom merenja i pakovanja mesa u supermarketima (FOTO)

Autor:

Biznis

02.09.2024

23:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morali i da povuku proizvode sa rafova

NAJZAD PROVALJENI! OVAJ TRGOVINSKI LANAC GODINAMA VARAO KUPCE: Smislili sistem kako da zakidaju tokom merenja i pakovanja mesa u supermarketima (FOTO)

Foto: shutterstock

"Volmart" je jedan od najvećih trgovinskih lanaca u SAD sa impresivnih 11.000 lokala u 27 zemalja širom sveta. Međutim, uprkos svom globalnom uspehu, ovaj gigant se suočava sa sve većim brojem tužbi, a nedavna tužba za neetično vaganje i pakovanje svinjskog, živinskog mesa i ribe u supermarketima izazvala je posebno veliku pažnju javnosti.

Sumnja u etičnost poslovanja

Republika

Foto: Shutterstock

Varali kupce

 

Tužba koja je uzdrmala javnost bila je ona koja je optuživala "Volmart" za obmanjivanje i varanje kupaca prilikom vaganja i pakovanja mesa. Iako je kompanija negirala optužbe, uspešno se nagodila za iznos od 45 miliona dolara, a kupcima je omogućeno da ostvare povraćaj novca u iznosu od dva odsto uz račun.

Analiza Consumer Reports-a otkrila je da je sistem "Volmarta" povećavao težinu mesa prilikom obračuna, čime je potrošačima naplaćivana redovna cena umesto akcijske. Primeri poput komada mesa koji je umesto 15,07 dolara, koliko je trebalo da košta na sniženju, naplaćen po redovnoj ceni od 22,76 dolara, ili pakovanih svinjskih šnicli koje su kupci platili po punoj ceni umesto umanjene, jasno su pokazali problematične prakse.

Povlačenje proizvoda

Povlačenje proizvoda je postala svakodnevna pojava u trgovinskoj industriji, a "Volmart" nije izuzetak. Osim što su povukli sladoled, kafu i viršle sa polica, Uprava za hranu i lekove najavila je povlačenje još svežih proizvoda, čime je ukupan broj povučenih proizvoda dostigao 27. Povučeni proizvodi distribuirani su u 17 država i prodavani su u maloprodajnim objektima poput "Aldi i Kroger".

Najveći procenat povučene robe čine prehrambeni proizvodi, a bezbednost kupaca je bila ugrožena prisustvom salmonele, aflatoksina, listerije i drugih štetnih supstanci. Ovakvi slučajevi naglašavaju važnost pažljivog nadzora kvaliteta proizvoda i redovnog sprovođenja inspekcija radi zaštite potrošača.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading