PORODICA HTELA DA NAPRAVI PAUZU NA ZLATIBORU: Kada im je stigao račun u kafiću, nije im bilo dobro, EVO KOLIKO SU MORALI DA PLATE (FOTO)

Autor:

Biznis

02.09.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživanje u pogledu na jezero ponekad skuplje nego u drugim delovima grada

PORODICA HTELA DA NAPRAVI PAUZU NA ZLATIBORU: Kada im je stigao račun u kafiću, nije im bilo dobro, EVO KOLIKO SU MORALI DA PLATE (FOTO)

Foto: instagram.com/tonibijelic

Zlatibor, jedna od najomiljenijih planina među Srbima, privlači turiste tokom cele godine. Iako je leti popularna destinacija za prolazak ka crnogorskom primorju, posetioci najviše uživaju u zimskim čarolijama i letnjim osveženjima na obali jezera.

Visoke cene u kafićima

Republika

Foto: Hotel Zlatibor

Račun na Zlatiboru

 

Kafići pored jezera na Zlatiboru poznati su po visokim cenama. Nedavno je jedna tročlana porodica platila 1.230 dinara za dve domaće kafe, pivo i malu vodu. Iznenadili su se kada su shvatili da je cena piva iznosila čak 420 dinara, dok je kafa koštala 250, a voda 310 dinara. Ovo iskustvo pokazuje da je uživanje u pogledu na jezero ponekad skuplje nego u drugim delovima grada.

Iako visoke cene mogu iznenaditi posetioce, lepota jezera i okolnog pejzaža često nadomešćuje ovaj finansijski izdatak. Turisti koji posete Zlatibor često su spremni da plate više kako bi uživali u jedinstvenom ambijentu koji ova planina pruža.

Iako je jezero popularno mesto za odmor i opuštanje, turisti bi trebalo da budu svesni da će zbog pogleda platiti više nego u drugim delovima grada. Ipak, ova destinacija nudi mnogo više od kafića pored jezera, pa posetioci mogu pronaći raznovrsne opcije za uživanje tokom boravka na Zlatiboru.

Visoke cene i na Avali

Podsetimo, kafić podno Avale postao je predmet rasprave zbog svojih visokih cena. Račun za tri kafe, ceđenu narandžu i limunadu iznosi neverovatnih 1.835 dinara, gotovo 30 odsto više nego u pojedinim lokalima u centru Beograda. Osim visokih cena, posetioci su iznenađeni saznanjem da ovaj kafić čak nema toalet za posetioce.

Turistička atrakcija ili zamka za novčanik?

Avala je poznata po svojoj bogatoj istoriji, prirodnim lepotama i spektakularnim vidikovcima, te privlači veliki broj turista. Međutim, vlasnici restorana i kafića na ovoj lokaciji očigledno su prepoznali priliku da podignu cene do neverovatnih razmera, često čak i više nego u centru Beograda.

Cene koje ostavljaju bez daha

Za tri kafe, ceđenu narandžu i limunadu, posetioci moraju izdvojiti gotovo 2.000 dinara, pri čemu je posebno iznenađenje cena od čak 465 dinara za običnu limunadu. Dodatno, naplata za mleko, šlag i med iznosi 90 dinara ukoliko ih želite u svojoj kafi ili čaju.
Hrana i piće

Posetioci koji dođu gladni moraju biti spremni da izdvoje od 1.350 do 1.650 dinara za picu, u zavisnosti od izabrane vrste. Pivo se kreće od 385 dinara pa sve do 525 dinara, dok su cene rakija još iznad tih iznosa, dostižući čak 665 dinara.

Reakcije posetilaca

Posetilac Marina J. izrazila je svoje nezadovoljstvo visokim cenama, ističući nedopustivost takvih cena u kafiću koji čak ni toalet nema.

- Trebalo bi da ih bude sramota! Ljudi ovde nemaju gde ni ruke da operu, a oni cene nabudžili kao u centru Njujorka. Razumem da je lokacija popularna, ali ovo je nedopustivo - zaključila je Marina J. koja je nedelju provela na Avali sa decom.

Ovo je izazvalo burne reakcije među posetiocima koji smatraju da su cene u ovom kafiću neopravdano visoke u poređenju sa uslugama koje pruža.

Ukupno, kafić podno Avale izazvao je kontroverze zbog svojih visokih cena i nedostatka osnovnih uslova za posetioce, istovremeno predstavljajući izazov za turiste koji žele da uživaju u lepotama ove atraktivne lokacije.

I u centru Beograda

Veliki račun iz jednog kafića u centru Beograda nedavno je takođe postao predmet žestoke rasprave na internetu zbog cene od 310 dinara za jednu domaću kafu.

"Obratite pažnju na cenu kafe", napisala je Dragana  pored fotografije računa na kom se moglo videti da jedna domaća kafa košta 310 dinara.

Kako su u kafiću naručene dve kafe, tako su gosti zapravo platili 620 dinara. Što je Dragani ali i mnogima na internetu delovalo preterano.

Rasprava na društvenim mrežama

Rasprava koja je usledila bila je žučna, sa korisnicima koji su iznosili svoja mišljenja o ceni kafe i opravdanosti visokog računa. Dok su jedni izražavali šok i nezadovoljstvo, drugi su branili kafić ističući da cene reflektuju ekskluzivnost lokacije i uslugu koja se pruža.

"To nije mesto za sirotinju, imate na autobuskoj stanici jeftinije", napisao je jedan korisnik društvene mreže.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading