UEFA PODELILA INDIVIDUALNE NAGRADE! Jamalu TROFEJ, ali nije NAJBOLJI igrač EP! Evo ko je bio MVP!

Autor:

Sport

14.07.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznanje je pokupio iskusni vezista.

UEFA PODELILA INDIVIDUALNE NAGRADE! Jamalu TROFEJ, ali nije NAJBOLJI igrač EP! Evo ko je bio MVP!

Foto: Tanjug/AP

U dramatičnom finalu Evropskog prvenstva, Španija je izašla kao pobednik nad fudbalskom reprezentacijom Engleske rezultatom 2:1, osiguravajući svoju četvrtu titulu prvaka Starog kontinenta.

Uzbudljivi meč je prikazao izuzetnu veštinu i odlučnost španskog tima, što je na kraju rezultiralo zasluženim trijumfom.

Nakon utakmice je UEFA odredila i najboljeg mladog igrača Evropskog prvenstva, što je nagrada koja je otišla u ruke 17-godišnjeg Lamina Jamala, a potom je proglašen i igrač turnira!

 

Ovu prestižnu nagradu dobio je fenomenalni vezista Španije Rodri, koji je večeras igru morao da napusti već na poluvremenu, jer se povredio prilikom jednog bloka udarca engleskog kapitena Harija Kejna.

Rodri je na EVRO postigao samo gol protiv Gruzina (4:1) u osmini finala, ali njegov doprinos igri Furije je nemjerljiv. Tokom prvenstva Evrope, Rodrijeva izvanredna igra bila je ključna za uspeh "Crvene furije". Dok je njegov pogodak protiv Gruzije u borbi za četvrtfinala pokazao njegovu sposobnost u samoj završnici, ukupan učinak veziste Sitija bio je doprinos dinamičnoj igri tima koji ga je zaista izdvojio.

Rodrijeva neumoljiva posvećenost i taktička snalažljivost nedvojbeno su ostavili neizbrisiv trag na turniru.

S druge strane, impresivni nastup Jamala tokom Evra kulminirao je golom i četiri asistencije, potvrđujući njegov položaj kao rastuće zvezde u svetu fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading