STIGAO NOVI TRENER EVROLIGAŠA: Prvi debi će biti protiv Crvene zvezde

Autor:

Sport

15.07.2024

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spekulisalo se da će biti Srbin.

STIGAO NOVI TRENER EVROLIGAŠA: Prvi debi će biti protiv Crvene zvezde

Foto: Starsport

Pariz je dobio novog evroligaša, a sa njim i novog trenera. Tijago Spliter, brazilski stručnjak, imenovan je za trenera kluba iz glavnog grada Francuske. Iako se spekulisalo da je srpski trener Petar Božić bio najbliži preuzimanju klupske klupe, odlučeno je da će to mesto ipak pripasti Spliteru.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Tijago Spliter

 


Spliter (39) je stigao u Pariz iz Sjedinjenih Američkih Država, gde je četiri godine obavljao ulogu pomoćnog trenera u ekipi Bruklin Netsa. Ova promena označava novu etapu u karijeri ovog iskusnog stručnjaka.

Njegov prethodnik, Tuomas Isalo, ostavio je značajan trag u klubu osvojivši Evrokup, što je Parizu donelo istorijski plasman u Evroligu. Nakon ovog uspeha, Isalo je odlučio da napusti klub i pridruži se NBA ligi kao prvi pomoćnik trenera u ekipi Memfis Grizlisa.

Spliter je tokom svoje igračke karijere nastupao za renomirane evropske klubove poput Baskonije i Valensije, dok je u NBA ligi ostavio dubok trag u ekipi San Antonija.

Njegov prvi trenerski debi u Evroligi biće protiv ekipe Crvene zvezde na domaćem terenu, što će biti prilika da navijači Pariza vide kako će se novi trener snaći u ovoj prestižnoj evropskoj košarkaškoj takmičenju.

Ovo je svakako velika promena za klub iz Pariza, a ostaje da se vidi kako će Tijago Spliter uspeti da se prilagodi novim izazovima i da li će uspeti da ostvari uspeh u Evroligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading