UKLJUČITE KLIMU I UŽIVAJTE U KOŠARCI: Danas igraju "orlovi" - evo gde možete pratiti meč Srbija - Australija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.07.2024

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme za svetsku sportsku smotru, ulaze u završnu fazu.

UKLJUČITE KLIMU I UŽIVAJTE U KOŠARCI: Danas igraju "orlovi" - evo gde možete pratiti meč Srbija - Australija!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za Olimpijske igre, a posle uspešnih prijateljskih utakmica protiv Holandije i Francuske, sada ih očekuju dueli protiv Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

"Orlovi" su nedavno u prijateljskom susretu na krilima Nikole Jokića (20 poena, 12 skokova), Bogdana Bogdanovića (15 poena) i Alekse Avramovića (devet poena i tri asistencije) savladali jdnu od najboljih selekcija na planeti, reprezentaciju Francuske rezultatom 79:67 i sada ulaze u završnu fazu priprema za predstojeće Olimpijske igre.

Nakon pobede Sjedinjenih Američkih Država nad Australijom, sada je došao red da naši košarkaši odmere snagu sa Australijancima. Meč se igra danas (utorak, 16. jul( sa početkom od 18 časova, a dobra vest za sve ljubitelje košarke i sporta u našoj zemlji jeste činjenica da će direktan prenos meča biti emitovan na RTS-u 1.

Republika

Foto: Starsport

Put ka medalji je trasiran - Svetislav Pešić

 

I pored činjenice da su kladionice potcenile izabranike selektora Svetislava Pešića, kada je u pitanju duel između Srbije i Sjedinjenih Američkih država na predstojećim Olimpijskim igrama, američki plejmejker Stef Kari je uoči duela dve selekcije u Abu Dabiju, biranim rečima govorio o Srbiji:

- Ne znam kakav će biti osećaj igrati protiv njih u Abu Dabiju. Oni su u našoj grupi i biće ih zaista teško pobediti. To je samo pitanje, opet, fokusiranja na ono što radimo i pokušaja da to uradimo najbolje što možemo. Oni su tvrd tim kao i neke druge nacije.

Prisetio se Amerikanac i ranijih duela sa "orlovima":

- Igrao sam za U19 tim 2007. godine. Pobedili smo ih u grupi, a oni nas u finalu i u borbi za zlatnu medalju. Onda smo ih pobedili 2014. u Španiji na tamošnjem Svetskom prvenstvu. Mnogo istorije. Očigledno, Jokić i ono što je mogao da uradi u svojoj NBA karijeri i igrajući protiv njega. Znam i Bogdana Bogdanovića - poručio je Stef Kari.

Da podsetimo, olimpijski turnir za srpske košarkaše startuje 28. jula kada če u Lilu sa početkom od 17.15 časova odmeriti snagu sa selekcijom SAD-a, a zatim slede dueli protiv Portorika tri dana kasnije u istom terminu, a grupnu fazu "orlovi" završavaju 3. avgusta kada će se od 21 čas sastati sa Južnim Sudanom.

Sve vesti vezane za pripreme "orlova" za Olimpisjke igre pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading