REPREZENTATIVAC ZAVRŠIO KARIJERU: Francuska u velikom problemu

Autor:

Sport

15.07.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žiru skida dres.

REPREZENTATIVAC ZAVRŠIO KARIJERU: Francuska u velikom problemu

Foto: Profimedija

Poznati francuski centarfor, Olivije Žiru, najavio je kraj svoje reprezentativne karijere nakon osvajanja Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Tokom svoje reprezentativne karijere, Žiru je postigao 57 golova na 137 utakmica, postavši rekorder po broju pogodaka u nacionalnom dresu. Debitovao je za "Trikolore" 2011. godine i od tada je bio ključni igrač u timu. Međutim, nakon završetka EVRO 2024, gde su Francuzi ispali na polufinalu protiv Španije, ozvaničio svoj odlazak.

Olivije Žiru je ostavio dubok trag u istoriji francuskog fudbala postavši rekorder po broju postignutih golova u nacionalnom dresu. Njegov doprinos reprezentaciji tokom protekle decenije bio je neizostavan, a njegova odluka da se povuče iz reprezentativnog fudbala značajan je momenat za francuski fudbal.

Jedan od najznačajnijih momenata u Žiruovoj karijeri bio je trijumf na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Njegova uloga u osvajanju ovog prestižnog trofeja bila je ključna, a njegovi golovi i asistencije doprineli su uspehu reprezentacije Francuske.

 

 

Nakon objave o povlačenju iz reprezentacije, Olivije Žiru je na svom zvaničnom profilu podelio emotivnu poruku pod nazivom "Moj život u plavom". Ova poruka simbolizuje zahvalnost i poštovanje prema nacionalnom dresu, kao i veliku ljubav prema reprezentaciji Francuske.

Olivije Žiru će zauvek ostati upamćen kao jedan od najistaknutijih napadača u istoriji francuskog fudbala, a njegova reprezentativna karijera ostavlja dubok trag koji će biti teško nadmašiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading