ALKARAZ U VELIKOM PROBLEMU? Dobio ozbiljno upozorenje posle titule na Vimbldonu

Autor:

Sport

15.07.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mora da pripazi na sebe.

ALKARAZ U VELIKOM PROBLEMU? Dobio ozbiljno upozorenje posle titule na Vimbldonu

Foto: Profimedia

Teniski analitičar Mats Vilander se u svojoj kolumni za francuski list "Ekip" osvrnuo na uspeh mladog španskog tenisera Karlosa Alkaraza, koji je nedavno trijumfovao na Vimbldonu, pobedivši Novaka Đokovića u finalu.

Republika

Foto: Printscreen/Eurosport

Mats Vilander

 


Vilander ističe da je Alkaraz, sa svojih 21 godinom, već osvojio četiri Grend slem trofeja, čime se svrstao među najmlađe igrače koji su postigli taj podvig. Upoređujući Alkaraza sa sobom i Bjornom Borgom, Vilander naglašava da je njih dvojica u istom životnom dobu doživeli krizu i gotovo prekinuli karijeru. Vilander izražava zabrinutost za Alkarasovu budućnost, ističući da će sledećih pet do šest godina biti od suštinskog značaja za njegovu karijeru.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Karlos Alkaraz

 

- Karlos Alkaraz je sada treći najmlađi igrač koji je osvojio četiri Grend slem turnira, posle mene i Bjorna Borga. Ali, šta nam se desilo? Sa 25 godina, Bjorn i ja smo se slomili i zamalo prekinuli karijeru. Tenis nam više nije bio najvažnija stvar u životu. Zato mislim da će mu sledećih pet, šest godina biti od suštinskog značaja. To što je pobedio tako mlad nije iznenađujuće - piše Vilander i dodaje:

- Bio je mentalno jak i kao klinac, kasnije tinejdžer. Ali ova titula na Vimbldonu je eksplozija. Gotovo da nije reagovao na ovaj podvig. Da ne shvata šta je postigao. Moraće da odgovori na čitav niz pitanja: šta želim da postignem? Osvojiti što više Grend slemova? Ostati broj jedan 15 godina zaredom? Biti konkurentan sa 37? Osvojiti kalendarski Slem? - navodi Vilander.

Pored trijumfa na Vimbldonu, Alkaraz je osvojio i US Open 2022. godine, kao i Rolan Garos ove sezone. Njegov brzi uspon ka vrhu svetskog tenisa, sa svega 21 godinom, predstavlja izuzetno impresivan podvig, što dodatno naglašava njegov potencijal i talenat.

Ukupno gledano, Alkarazova karijera izgleda veoma obećavajuće, ali sada je na njemu da odgovori na izazove koji stoje pred njim i da pokaže da li može da zadrži svoj trenutni nivo uspeha i dominacije u teniskom svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading