STIV KER DAO SLOBODAN DAN EKIPI PRED SUSRET SA SRBIJOM: "Ovo je odličan test"

Autor:

Sport

15.07.2024

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra prate Srbiju.

STIV KER DAO SLOBODAN DAN EKIPI PRED SUSRET SA SRBIJOM: "Ovo je odličan test"

Foto: Twitter printscreen/warriors

Stiv Ker

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Stiv Ker, istakao je da ekipa tek kreće sa eksperimentisanjem i traženjem najboljih kombinacija pred predstojeće utakmice. Nakon tesne pobede protiv Australije rezultatom 98:92, Ker je naglasio snagu tima u dubini i istakao važnost pritiska na protivničke timove tokom svih 40 minuta.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

- Da, trenutno samo eksperimentišemo, tako da isprobavamo različite kombinacije. AD sa bilo kim je dobar. Bio je sjajan večeras, fantastičan je ovih prvih 10 dana ili koliko god da smo zajedno. Očigledno imamo puno talenta, svaki igrač je sposoban da bude starter i igra velike minute, ali snaga našeg tima je naša dubina i moramo da iskoristimo tu dubinu i vršimo pritisak na timove svih 40 minuta bez obzira na kombinacije. Sledećih nekoliko utakmica ćemo nastaviti da eksperimentišemo i pokušamo da pronađemo najbolje kombinacije kako bismo mogli da igramo punih 40 minuta - počeo je Stiv Ker.

Ker je pohvalio Entonija Dejvisa ističući njegovu sposobnost da postiže poene, ide prema košu i igra kroz kontakt. Naglasio je da je Dejvis veoma fizički igrač, što je važno u takmičenjima poput FIBA. Ipak, istakao je da je timski duh i igra u odbrani ono što je ključno za uspeh.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Da, ovo je ono što on jeste. On je vrhunski strelac, ide prema košu, dolazi do obruča, igra kroz kontakt. FIBA je veoma fizička i on je veoma fizički igrač. Tako da mislim da će sigurno biti jedan od naših vodećih strelaca tokom ovog turnira. Međutim, ono o čemu se radi u ovom timu, koga briga ko postiže poene, svi mogu da postignu poene. Radi se o igranju odbrane, skoku, pobedi u borbi za posed. Večeras smo izgubili borbu za posed zbog njihovih ofanzivnih skokova i svih naših izgubljenih lopti. Tako da imamo mnogo toga da popravimo - dodao je Ker.

Komentarišući ekipu Srbije, Ker je istakao da im se veoma sviđa i da će imati priliku da ih prate u narednim utakmicama. Naglasio je da će mečevi protiv Srbije biti dobar test za njihov tim i da se raduju izazovima koji su pred njima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

- Srbija je fantastičan tim, jedan od najboljih na svetu, očigledno. Imaćemo priliku da ih gledamo kako igraju sutra. Daćemo našim momcima slobodan dan, treba im odmor, a zatim ćemo se pripremati za Srbiju. Ali videćemo ih ponovo u našoj grupi u Lilu, tako da će to biti dobar test, to je sigurno - zaključio je on.

Ker je naglasio da tim SAD uvek ima samo jedan cilj - osvajanje zlatne medalje. Istakao je da su očekivanja veoma visoka, ali da tim prihvata taj pritisak i uzbuđen je zbog izazova koji ih očekuje.

- Imamo vremena. Znamo šta radimo. USA Basketball ovo radi već dugo vremena. Deo izazova je što nemamo kontinuitet kao timovi poput recimo Australije. Tako da su oni navikli da igraju zajedno i to znači da moramo brzo da se prilagodimo i prilagodimo za nekoliko nedelja. Ali očigledno imamo puno talenta i sjajan karakter. Naši momci su zaista fantastični saigrači i brinu jedni za druge. Ali potrebno je malo vremena da postanemo tim i treba nam još nekoliko nedelja, ali stići ćemo tamo - rekao je Ker.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


- Osećao sam to i prošle godine. Ako ste Tim SAD, trebalo bi da pobedite i mi prihvatamo taj pritisak. Nema sumnje da ovaj tim ima puno vrlo talentovanih, poznatih superzvezda. Tako da razumemo da su očekivanja veoma visoka. Ali prihvatamo to i uzbuđeni smo zbog izazova koji je pred nama - dodaje.

- Ne, kao da započinjemo sa AD-om ili Bam-om umesto Embiida? Sledećih nekoliko utakmica nastaviću da eksperimentišem sa postavama. Joel je sve bolji i bolji svakog dana. Obično je velikim momcima potrebno malo duže da uhvate ritam i tok. Volim Joela, on je dominantan igrač. Mislim da će biti važno za nas da pronađemo najbolje kombinacije i stavimo prave ljude zajedno. To je još uvek rad u toku - rekao je Ker.

U sredu će se odigrati meč između selekcije Srbije i SAD, a prenos uživo će biti dostupan na Telegraf.rs portalu. Ker je najavio da će njegovi momci dobiti slobodan dan kako bi se odmorili pre priprema za susret sa srpskom reprezentacijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading