ISTORIJA U BERLINU! Lamin Jamal OBORIO rekord legendarnog Pelea!

Autor:

Sport

14.07.2024

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi Španac pomera sve granice.

ISTORIJA U BERLINU! Lamin Jamal OBORIO rekord legendarnog Pelea!

Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Španije je ostvarila značajan uspeh na Evropskom prvenstvu, stigavši do finala gde će se susresti sa selekcijom Engleske.

Međutim, ono što će dodatno obeležiti ovaj meč jeste činjenica da je mladi Lamin Jamal iz Barselone oborio rekord legendarnog Pelea. Sa samo 17 godina, Jamal je postao najmlađi fudbaler koji će zaigrati u finalu nekog velikog takmičenja, što je zaista impresivno dostignuće.

Lamin Jamal je postao pravo otkrovenje ovog šampionata, oduševivši čitav fudbalski svet svojim talentom i veštinom uprkos svojim mladim godinama. Sa samo 17 godina i jednim danom, postavio je novi rekord, nadmašivši dosadašnji rekord Edsona Arantesa do Nasimenta Pelea, koji je postavio 1958. godine. Njegov izuzetan učinak tokom prvenstva i impresivan nastup u startnoj postavi Španije dodatno su potvrdili njegovu izuzetnu fudbalsku nadarenost.

 

 

Legendarni Pele je do sada držao rekord kao najmlađi fudbaler koji je zaigrao u finalu nekog velikog takmičenja, ali je Jamal sada zauzeo tu prestižnu poziciju. Pele je sa 17 godina i 249 dana igrao u finalu Svetskog prvenstva 1958. godine, ostavivši neizbrisiv trag u istoriji fudbala. Ipak, Jamalova dostignuća sada su zasenila i nadmašila ovaj legendarni rekord.

Foto: Shutterstock

Pele

Očekuje se da će finalna utakmica između Španije i Engleske biti ne samo uzbudljiv sportski događaj, već i istorijski trenutak zbog Jamalovog rekordnog nastupa. Ovo će svakako biti duel koji će se dugo pamtiti, kako zbog borbe za prestižni evropski naslov, tako i zbog istorijskog trenutka koji je mladi as Barselone ostvario svojim neverovatnim dostignućem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading