ŠPANCI U VELIKOM PROBLEMU! Kako prevazići novonastalu situaciju? Jamalu preti kazna od 30.000 evra!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.07.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za rubriku verovali, ili ne.

ŠPANCI U VELIKOM PROBLEMU! Kako prevazići novonastalu situaciju? Jamalu preti kazna od 30.000 evra!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska Evropa večeras dobija novog šampiona. Fudbalske reprezentacije Španije i Engleske odlučiće o naciji koja će u naredne četiri godine moći da se pohvali zvanjem najbolje na Starom kontinentu, a istovremeno će predstojeći duel imati i karakter istorijskog.

Naime, u slučaju da slavi "crvena furija", ona će postati rekorder po broju šampiosnkih zvanja, dok se sa druge strane Englezi bore za prvu titulu evropskog šampiona, s obziorm da prestižni trofej nikada nije bio u "kolevci fudbala" kako Ostrvljani sami sebe nazivaju.

Međutim, jedna druga činjenice bi mogla da obeleži večerašnji meč na EVRO 2024.

Reč je o mladom Laminu Jamalu koji je samo dan pre odigravanja velikog finala proslavio svoj 17. rođendan, ali se upravo u večerašnjem meču može naći u ogromnom problemu.

Republika

Foto: Profimedia

Mogu li se Španci naći u problemu?

 

Naime, prema nemačkom radnom zakonu zabranjen je rad osobama mlađim od 18 godina nakon 23 časa. S obzirom da finalni duel počinje u 21 čas, jasno je da ukoliko se bude ušlo u produžetke, Jamal bi morao da izađe sa terena i nastavak meča isprati sa klupe, pošto mu u suprotnom preti ogromna novčana kazna od čak 30.000 evra.

Ipak, s obzirom da je u pitanju odlučujuća bitka najveće fudbalske smotre ovog leta, očekuje se da će i nemački organi biti popustljivi u navedenom slučaju i da zakonska odredba neće biti primenjena na mladog fudbalera, zasigurno buduću svetsku zvezdu koja bi mogla da nadvisi sve dosadašnje velikane.

Veliko finale na programu je od 21 čas po srpskom vremenu, a svi ljubitelji fudbala u našoj zemlji, poslednju EVRO predstavu moći će da prate u direktnom prenosu na kanalima RTS 1 i TV Arenasport Premium 1.

Sva dešavanja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading