UEFA SE KONAČNO SETILA: Prošli EVRO moralo je sve RONALDU, a sad bi da se "peru"

Autor:

Sport

13.07.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trka za najboljeg strelca i dalje neizvesna

UEFA SE KONAČNO SETILA: Prošli EVRO moralo je sve RONALDU, a sad bi da se "peru"

Foto: Tanjug/AP

Na pragu smo poslednjeg dana Evropskog prvenstva, a kao da je juče počelo... Polako se sumiraju svi utisci pred poslednju i ujedno najveću utakmicu, odnosno finale koje igraju Engleska i Španija, a između ostalog, polemika se digla oko nove odluke UEFA da promeni pravilo od ovog šampionata. 

Naime, do nedavno je UEFA za dodelu Zlatne kopačke uzimala u obzir broj asistencija, utakmica i minutažu u slučaju da više igrača ima isti broj golova. Međutim, ove godine je došlo do promene, pa će sada Zlatnu kopačku dobiti onaj fudbaler koji postigne najviše golova, bez obzira na ostale faktore.

Šta to znači? To znači da trenutno ima čak šest igrača koji su postigli isti broj golova (tri): Dani Olmo, Hari Kejn, Džamal Musijala, Kodi Gakpo, Žorž Mikautadze i Ivan Šranc.

Međutim, od njih su još samo prva dvojica pomenutih ostali u igri i mogu da se nadaju da će sami poneti ovo laskavo priznanje. Ukoliko, pak, ni Kejn ni Musijala je postignu gol sutra, svih šestorica igrača će podeliti nagradu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Patrik Šik u dresu Češke

Poređenja radi, prošlo Evropsko prvenstvo osvojila je Italija, ali su najbolji strelci bili Kristijano Ronaldo i Patrik Šik sa po pet pogodaka. Čak je i Češka dogurala dalje od Portugala, pošto je ispala u četvrtfinalu od Danske, dok su Portugalci završili učešće rundu ranije porazom od Belgije. Ipak, pogađajte jednom kome je u ruke otišla nagrada za najboljeg strelca - Ronaldu. Malo nije fer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading