SA LOVĆENA SE PARIZ SIJA: Evo zašto je Novak Đoković ponovo u Crnoj Gori pre odlaska na Olimpijske igre

Autor:

Sport

16.07.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole će pokušati da konačno ostvari svoj san i osvoji zlato na OI.

SA LOVĆENA SE PARIZ SIJA: Evo zašto je Novak Đoković ponovo u Crnoj Gori pre odlaska na Olimpijske igre

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković nije uspeo da osvojio Vimbldon jer je poražen u velikom finalu od Karlosa Alkaraza sa 6:2, 6:2, 7:6 i još uvek nema titulu ove godine što mu se do sredine jula nije desilo još od 2006. i faktički početka velike karijere. Međutim, vremena za tugovanje nema jer Noleta već za desetak dana očekuje možda verovatno poslednja prilika da ispuni dečački san i osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Zato je naš as rešio da brzopotezno zaleči dušu i telo i napuni baterije, a to je uradio kao i mnogo puta prethodnih godina - otišao je u Crnu Goru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B&F&T (@biznis_brend)

 

Nole je u Crnu Goru stigao sinoć i biće tamo do polaska za Pariz u nameri da ojača u svakom smislu da bi zasijao u "gradu svetlosti". Da mu u Crnoj Gori prija Novak je isticao više puta, a to se viđalo i po rezultatima, mada je bilo i neuspeha posle rada u teniskom kompleksu akademije Janka Tipsarevića. Tako je Đoković i pred prošle Olimpijske igre trenirao u Crnoj Gori, za grend slemove na kojima je slavio, poput prošlogodišnjeg US opena, koji mu je i poslednji veliki trofej, ali i za prethodne grend slemove ove sezone koje nije završio kako je planirao.

 

 

Međutim, prilikom prethodnih boravaka u Crnoj Gori Nole nije trenirao samo na primorju, već je punio baterije zajedno sa suprugom i decom obilazeći i unutrašnjost zemlje svoji predaka. Tako je Novak prošle godine viđen kako trenira na Žabljaku, išao je na Durmitor, do Ostroga, ali i do Jasenovog polja odakle su Đokovići poreklom.

Upravo pod Ostrogom je Đoković bio i posle najvećeg životnog iskušenja, kada je zbog odbijanja da primi vakcinu najpre zatočen u Australiji, a potom i deportovan bez mogućnosti da igra i brani titulu. Tada je Đoković i razgovarao sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i dobio je na poklon i ikonu Svetog Vasilija Ostroškog. Godinu i po dana kasnije Novak se vratio da u tu svetinju da krsti svoju decu, što je sigurno jedan od najvažnijih momenata u životu svakog čoveka i vernika. Crna Gora je bila destinacija i za venčanje sa Jelenom. Venčanje je održano na Svetom Stefanu 2014. godine.

 

 

Koliko Novaku, pa iuopšte Đokovićima znači odlazak u Crnu Goru dočarao je i njegov otac Srđan Đoković. Dok je bio u korona karantinu 2020, on je boravio u Crnoj Gori kada je i nastao snimak na kome se vidi Srđan Đoković kako peva pesmu "Oj svijetla majska zoro", sa izmenjenim tekstom u odnosu na reči himne Crne Gore.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading