RIVAL SRBIJE PREZNOJIO "GAUČOSE"! Argentinci teškom mukom slomili Južni Sudan!

Autor:

Sport

16.07.2024

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši igrač Crvene zvezde imao zapažen učinak.

RIVAL SRBIJE PREZNOJIO "GAUČOSE"! Argentinci teškom mukom slomili Južni Sudan!

Foto: www.profimedia.rs

Fakundo Kampaco

Košarkaška reprezentacija Argentine ostvarila je pobedu nad reprezentacijom Južnog Sudana rezultatom 81:72, u prijateljskoj utakmici "zatvorenog tipa" koja je odigrana u predgrađu Madrida.

Iako rezultat može delovati kao ubedljiva pobeda "gaučosa", utakmica je bila izuzetno neizvesna, a pet minuta pre kraja rezultat je bio samo plus jedan za argentinski tim. Ipak, zahvaljujući sjajnoj igri Nikolasa Laprovitole, koji je postigao 22 poena, Argentina je uspela da zadrži prednost i ostvari važan trijumf. Osim asa Barselone, istakli su se i Nikolas Brusino sa 17 poena, Huan Fernandez sa 16 i bivši igrač Zvezde, a danas plej madridskog Reala, Fakundo Kampaco sa 12 poena.

Nijedan argentinski medij nije saopštio učinak košarkaša Južnog Sudana na ovoj utakmici za koji igra novi plejmejker Partizana, Karlik Džons, koji je stigao iz kineskog Žejang Golden Bulsa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikolas Laprovitola

Južni Sudan će u Parizu igrati u grupi C sa Srbijom, Sjedinjenim Američkim Državama i Portorikom. Vicešampioni Evrope i afrička selekcija igraće 3. avgusta od 21 čas, dok Pešićevi "orlovi" danas imaju prvu proveru na jakom turniru u Abu Dabiju, a protivnik je Australija od 18 časova. U sredu je zakazan spektakl, protiv SAD, u istom terminu.

Srbija je, podsetimo, u dosadašnje tri provere, dvaput savladala Holandiju, dok je u najjačem testu bila bolja od Francuske u Lionu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading